190 etkinlik düzenlendi! 29 Ekim'de açılan AKM'yi bakın toplam kaç kişi ziyaret etti

190 etkinlik düzenlendi! 29 Ekim'de açılan AKM'yi bakın toplam kaç kişi ziyaret etti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını açan Atatürk Kültür Merkezi, 2 ayda 112 bin kişiyi ağırladı.

190 etkinlik düzenlendi! 29 Ekim'de açılan AKM'yi bakın toplam kaç kişi ziyaret etti
16 Ocak 2022 - 01:13
190 etkinlik düzenlendi! 29 Ekim'de açılan AKM'yi bakın toplam kaç kişi ziyaret etti,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını açan Atatürk Kültür Merkezi, 2 ayda 112 bin kişiyi ağırladı. Açılıştan bugüne düzenlenen 190 etkinliğe 62 bin birey katılırken, açık alanları ise 50 bin kişi ziyaret etti.

2 buçuk yılda yapılan Atatürk Kültür Merkezi ’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı gerçekleştirildi. 2 ayda toplam 112 bin kişi ziyaretçi ağırlayan AKM ’de 190 etkinlik düzenlendi. Hareketli sahnesi, akustik performansı ve 2 bin 40 kişilik kapasitesiyle Türk operasının "kibir binası" olarak inşa edilen opera salonunun yanı sıra 802 kişilik tiyatro salonu, 410 metrekarelik AKM Galeri ve AKM Çok Amaçlı Salon, ziyaretçilere kültür ve sanat adına birbirinden güzel etkinlikler sunmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Atatürk Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, "Atatürk Kültür Merkezi 29 Ekim 2021 tarihinde, 2 buçuk sene gibi kısa bir sürede yapılarak baştan sanatseverlere kapılarını açtı. Daha önceki AKM ’ye baktığımız vakit çok büyük farklılıklar var. Yaklaşık 14 bin 500 metrekare bir taban alanı içerisinde 95 bin metrekarelik bir başvuru alanına sahip oluyor. Vaktiyle yeniden AKM ’ye geldiğimizde tek bir giriş içerisinde bambaşka sanat dallarına ulaşabileceğimiz sahne alanları ya da sergileme alanları varken bu kez 5 bloktan oluşan çok geniş kapasitede bir sahaya yayılıyor. Bu saha içinde kültür yolu olarak adını verdiğimiz bir kültür sokağımız var. Bu kültür sokağımızın içerisinde ayrı alternatiflerdeki sanat isimlendirmelerini barındıran kuruluşlarımız var. Çocuk sanat merkezi, kütüphane, sinema ve hepsinden de önemlisi kocaman bir opera salonumuz var. Bu opera salonu 2 bin 40 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Tiyatro salonumuz da var. O da 802 kişilik kapasiteyle faaliyetlerini sürdürmek üzere bundan böyle Atatürk Kültür Merkezi sanatseverlerin hizmetinde" dedi.



"Açılıştan bu yandan 190 faaliyet düzenlendi "
AKM ’nin 365 gün hareketli olduğunu dile getiren Atatürk Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Buharalı, "29 Ekim ’den bu yanlamasına elimizdeki istatistiklere baktığımız vakit toplam kültür ve sanat adına düzenlediğimiz etkinliklere 62 bin kişinin geldiğini görüyoruz. Açık alanlarımızı da 50 bin kişinin ziyaret ettiğini görüyoruz. Toplamda da 112 bin kişinin açılıştan bugüne kadar ziyaret ettiklerine tanıklık ettik. 29 Ekim tarihinde açılan Atatürk Kültür Merkezi içinde 190 etkinlik gerçekleştirildi. Tümü birbirinden bambaşka özellikler içeriyor. Hem uluslararası, ayrıca de yerli sanatlarımızı temsil eden Kültür ve Turizm Bakanlığımıza alt usta ve topluluklar AKM içinde öbür yönleri ve birimleriyle bu etkinlikleri gerçekleştirdiler. Bilhassa opera salonumuzdaki faaliyetler akşam 20.00 ’de başlayan etkinliklerdir. Ama ast bu saatlerde başlayan faaliyetler olmasının yanı sıra 20.00 ’deki etkinlikleri sergileyebilmesi için ressam toplum ve kurumlarımızın bu sahnede de öncesinde provaları yer alıyor. Bilhassa Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Merkezi Koro Topluluğumuz 15 günde bir pazar sabahları 11.30 ’da konserlerini yapıyor. İstanbul Devlet Senfoni Orkestramızın ve ülkemizin paha biçilmez sanatçıları kahve konserleri konsepti çerçevesinde fazla amaçlı salonumuzda her cumartesi sabahtan 11.00 ’de veriliyor. AKM ’nin bu işleyişine baktığımızda da 365 gün hiç durmadan hareket ettirilecek olan bir kültür merkezidir." dedi.

190 etkinlik düzenlendi! 29 Ekim'de açılan AKM'yi bakın toplam kaç kişi ziyaret etti, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum