- Almanya 'daki ırkçı terör saldırısı kurbanının adı Ağrı'daki kütüphanede yaşatılacak haberi

- Almanya ’daki ırkçı terör saldırısı kurbanının adı Ağrı'daki kütüphanede yaşatılacak, Gündem Haberleri.

 - Almanya 'daki ırkçı terör saldırısı kurbanının adı Ağrı'daki kütüphanede yaşatılacak haberi
18 Şubat 2022 - 10:56 - Güncelleme: 18 Şubat 2022 - 15:36
- Almanya ’daki ırkçı terör saldırısı kurbanının adı Ağrı'daki kütüphanede yaşatılacak, Gündem Haberleri. İşte o detaylar; Almanya'nın Hanau kentinde iki sene önce ırkçı terör saldırısının hedefi olanlardan Gökhan Gültekin adına, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) memleketi Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine alt Tahir beldesindeki okulda kütüphane açıldı.

 

Almanya ’daki ırkçı terör saldırısı kurbanının adı Ağrı'daki kütüphanede yaşatılacak

Gökhan Gültekin'in ölüm sene dönümü dolayısıyla beldedeki mezarlıkta, YTB öncülüğünde anma programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının arkasında YTB Başkanı Abdullah Eren ve beraberindekiler, Gültekin'in mezarı başında dua edip çiçek bıraktı.

Anma programının arkasından Gültekin'in adına Türk Telekom İlk ve Ortaokulunda yapı edilen "Şehit Gökhan Gültekin Kütüphanesi"nin açılış kurdelesi kesildi. Kütüphanede incelemelerde bulunan Eren ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerle sohbet etti.

YTB Başkanı Eren, gazetecilere, Gültekin'i vefatının 2. yıl dönümünde andıklarını söyledi.

Atak sonrası Almanya'nın Hanau kentine giderek orada büyük bir yürüyüş yaptıklarını ifade eden Eren, şöyle konuştu:

"Orada keza Türk hem de Alman toplumunun katılımıyla tepki yürüyüşleri düzenlendi. Büyük bir cenaze töreni düzen edildi. Cenazeleri alıp gelmiştik ve ben o zaman Çorum'daki cenazeye katılmıştım. Sayın Cumhurbaşkanımız ile aileleri görüştürdük ve kendisi bizzat taziyelerini iletmişti. O günden bu yana bu olay unutulmasın diye bir farkındalık kampanyası çalışması içerisindeyiz. Her seneyi devriyesinde ayrı etkinlikler düzenliyoruz."

Geçmişte Almanya'ya giden Türk vatandaşlarının orada büyük başarı hikayeleri yazdığına dikkat çekici eden Eren, Avrupa'daki Türklerin hikayesinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu anlattı.

YTB olarak Avrupa'da yaşayan Türkler için farklı projeler yürüterek farklı alanlara yönlendirilmiş desteklerde bulunduklarını aktaran Eren, "Gökhan Gültekin kardeşimiz burada ve soy topraklarında yatıyor. Mezarını ziyaret ettik ve Fatiha okuduk. Mektep kütüphanesine Gökhan Gültekin adını verdik. YTB olarak da Gökhan'ın adını burada yaşatmak istiyoruz. Kütüphanemizin devlete ait açılışını yaptık ve buradaki öğrenciler de Gökhan ağabeylerinin ismini unutmayacaktır. Kütüphaneye her geldiklerinde onun adını görecekler." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek ise kütüphane desteklerinden nedeniyle Eren'e teşekkür etti.

Olay

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarında bulunan Hanau ’da 19 Şubat 2020 ’de ırkçı Tobias Rathjen kadar iki nargile kafeye ve bir büfeye ırkçı hamle düzenlenmişti.

Saldırıda Mercedes Kierpacz, Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Hamza Kurtoviç, Ferhat Ünvar, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Paun, Said Nesar Hashemi ve Fatih Saraçoğlu hayatını kaybetmişti.

Rathjen, saldırının ardından evine dönerek annesi Gabriele Rathjen'i öldürdükten sonra intihar etmişti.

AA

- Almanya ’daki ırkçı terör saldırısı kurbanının adı Ağrı'daki kütüphanede yaşatılacak, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum