Bakan Çavuşoğlu'ndan Kazakistan için diplomasi trafiği Bakanlar toplanıyor

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kazakistan için diplomasi trafiği Bakanlar toplanıyor, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazak mevkidaşı Mukhtar Tleuberdi ile bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kazakistan için diplomasi trafiği Bakanlar toplanıyor
07 Ocak 2022 - 15:35
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kazakistan için diplomasi trafiği Bakanlar toplanıyor,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazak mevkidaşı Mukhtar Tleuberdi ile bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Kazakistan'daki son gelişmeler ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, Kazakistan ’a Türkiye'nin desteğini yineledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, günlerdir olayların yaşandığı Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tleuberdi ile telefonda görüştü.

Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları, Kazakistan'daki gelişmeleri ölçmek üzere olağanüstü buluşma düzenleyecek.
Türk Devletleri Teşkilatı, dışişleri bakanlarının Kazakistan konulu doğaüstü toplanacağını duyurdu. Görüşme 11 Ocak'ta düzenlenecek.
Öte yana Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazak mevkidaşı Tleuberd ile konuya ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan dün Kazakistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili dayanışma açıklaması gelmişti. Açıklamada, "Kazakistan hükümetine ve halkına gereksinim duyabilecekleri desteği vermeye hazırlanmış olduğumuzu açıklama ediyoruz" denilmişti.

Kazakistan, Türk Devletleri Teşkilatının Azerbaycan, Türkiye, Kırgızistan ve Özbekistan'la birlikte 5 üyesi arasında yer alıyor.
Teşkilatın gözlemci üyeleri aralarında ise Türkmenistan ve Macaristan bulunuyor.
Türk Konseyi adıyla 2009'da kurulan örgüt, şu anki adını ise Kasım 2021'de Türkiye'de yapılan zirvede aldı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kazakistan için diplomasi trafiği Bakanlar toplanıyor, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum