Bakan Karaismailoğlu: Kar yağışında Marmaray İstanbul'u sırtladı haberi

Bakan Karaismailoğlu: Kar yağışında Marmaray İstanbul'u sırtladı, Gündem Haberleri.

Bakan Karaismailoğlu: Kar yağışında Marmaray İstanbul'u sırtladı haberi
28 Ocak 2022 - 15:51
Bakan Karaismailoğlu: Kar yağışında Marmaray İstanbul'u sırtladı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmaray ’ın yoğun kar yağışında İstanbul ’un ulaşımını sırtladığına dikkati çekerek, 4 günde Marmaray ’da 1 milyon 250 bin kişi taşındığını, ücretsiz olduğu dönemde de 628 bin İstanbullunun Marmaray ’ı tercih ettiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD Nakliyecilik Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Marmaray ile ilgili yazılmış açıklama yaptı.
İstanbulluların 23 Ocak'ta başlayan ve şiddetini giderek artıran kar yağışı nedeniyle özel otomobil ve kara yolu toplu ulaşım araçları yerine raylı sistemlere yöneldiğini belirten Karaismailoğlu, "Gebze-Halkalı Hattı'nda hizmet veren ve Asya ile Avrupa kıtaları aralarında en süratli, en hesaplı ulaşım alternatifi olan Marmaray'a İstanbullular az daha akın etti" değerlendirmesinde bulundu.

Karaismailoğlu, TCDD Nakliyecilik olarak gezgin talebini yerine getirmek üzere adi sefer saatlerinin yanı sıra 23.00 ile 06.00 aralarında yarım saat aralıklarla ilave seferler düzenlediklerini ve İstanbul'a 24 saat ulaşım hizmeti sunduklarını bildirdi.

'Marmaray'da bugüne değin 642 milyon kişi taşındı'
Diğer ulaşım sistemleriyle entegre ve İstanbulkart transfer sistemine dahil olan Marmaray'da en yoğun talebin Yenikapı, Sirkeci, Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Bakırköy ve Söğütlüçeşme, Pendik istasyonlarında yaşandığı bilgisini veren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"1 Ocak-26 Ocak 2022 tarihlerinde toplam 10 milyon 221 yolcuyu ulaştıran Marmaray'da günlük yolcu sayısı takriben 400 bine ulaşırken, kar yağışının yoğun olduğu 23 ile 26 Ocak tarihleri arasındaki 4 günde 1 milyon 250 bin kişi taşındı. Bunun 628 bini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunulan saatler arasındaki taşımalarla gerçekleşti. İstanbullu, ulaşım ihtiyacını yolların daima açık olduğu Marmaray ile sağladı."

29 Ekim 2013'ten bu yanlamasına hizmet veren Marmaray'da bugüne kadar 642 milyon kişinin taşındığına dikkati çeken Karaismailoğlu, "Marmaray'da 2021 yılında 115 milyon 350 bin birey taşınırken, jurnal sıradan gezgin sayısı 315 bin oldu. 2022 yılının ilk ayında ise bu sayı 400 bine ulaştı" ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu: Kar yağışında Marmaray İstanbul'u sırtladı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum