Bakanlık genelge yayımladı: Tehlike arz eden köpek kayıt altına alındı haberi

Bakanlık genelge yayımladı: Tehlike arz eden köpek kayıt altına alındı, Gündem Haberleri.

Bakanlık genelge yayımladı: Tehlike arz eden köpek kayıt altına alındı haberi
18 Şubat 2022 - 16:53
Bakanlık genelge yayımladı: Tehlike arz eden köpek kayıt altına alındı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Risk Talep Eden Hayvanlar Genelgesi ile Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklere sahip olan şahısların, bu köpeklerini kısırlaştırarak ve buna ilişkin belgeyle birlikte 14 Ocak'a değin bakanlığa başvurmaları ve data tabanına tescil ettirmeleri istenmişti.

Düzenlemede hayvanlarını kısırlaştırarak kayıt altına aldırmak istemeyenlerin laf konusu hayvanları en yakın bakımevine bırakabileceği ve lokal yönetimlerin bu hayvanları teslim almak zorunda olduğuna da yer verilmişti.

Açıklanmış süre zarfında hayvanlarını kimliklendirilerek Ev Hayvanı Tescil Sistemi ’nde (PETVET) tescil altına aldırmayanlara, hayvan başına 14 bin 982 TL idari para cezası verilecek ve bu hayvanlara el konularak belediyelere ait bakımevlerine götürülecek.

SOKAĞA TERK EDENLERE 40 BİN TL CANICE

Bakanlıktan yapılan açıklamaya kadar, kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu hayvanlar, tescil belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamayacak, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere ve çocuk parklarına sokulamayacak.

Buna aykırı hareket edenlere 14 bin 982 TL yönetimsel para cezası verilecek.

Bu hayvanları sokağa terk edenlere ise 40 bin 860 Türk lirası yönetimsel para cezası kesilecek.

Tehlike talep eden köpeklerin tescil altına alınmasıyla ilgili tanınan hukuki vakit bugün  sona erecek.

Fakat, genelgenin yürürlüğe girmesinden (07.12.2021) önce gebe kalan American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin, doğum yapması ve yavrularının 4 aylık olana dek kayıt olma işlemi devam edecek.

En çok tehlike arz eden köpek ırkı İstanbul ’da tescil altına alındı

Bilinen hukuki vakit içinde bugün saat 16.30 itibarıyla Ankara ’da 1.925, İstanbul ’da 4.858, İzmir ’de 2.541 adet edinmek üzere, Türkiye genelinde 20.843 adet risk arz eden köpek mikroçip uygulanarak tescil altına alındı. 

En çok tehlike talep eden köpek ırkı İstanbul ’da tescil altına alınmıştır. Bugün sona erecek kayıtlar ise devam ediyor. 

Bakanlık genelge yayımladı: Tehlike arz eden köpek kayıt altına alındı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum