Bedelli askerlik ücreti 2022 ödemesi ve hesaplaması nasıl olur?

Bedelli askerlik ücreti 2022 ödemesi ve hesaplaması nasıl olur?, Enflasyon rakamlarının açıklaması ve memur maaşlarının belli olmasının arkasında bedelli askerlik ücretleri de güncellendi.

Bedelli askerlik ücreti 2022 ödemesi ve hesaplaması nasıl olur?
07 Ocak 2022 - 17:37
Bedelli askerlik ücreti 2022 ödemesi ve hesaplaması nasıl olur?,

Enflasyon rakamlarının açıklaması ve memur maaşlarının belli olmasının arkasında bedelli askerlik ücretleri de güncellendi. 2022 yılında zamlanan bedelli askerlik fiyatı 56 bin 500 lira oldu. Bir önceki bedelli askerlik ücreti ise 43 bin 150 liraydı. 2022 yılında ocak ve haziran ayında ödenen bedelli askerlik ücretine 30,5 oranında zam yapıldı.

Binlerce vatandaşın heyecanla beklediği 2022 yılı bedelli askerlik ücreti kesin oldu. Her 6 ayda bir güncellenen bedelli askerlik ücreti enflasyon rakamının gerisinde zamlandı. Bedelli askerlik ücretine yüzde30.5 oranında zam yapıldı. 2022 yılının ilk 6 ayın için bedelli askerlik ücreti  56 bin 500 lira oldu. Bir önceki bedelli askerlik ücreti 43 bin 150 liraydı. Peki bedelli askerlik ücreti nereye ödenir, taksit yapılır mı? 

2022 bedelli askerlik ücreti kaç para oldu: 

2022 Bedelli askerlik ücreti konusunda Ulusal Savunma Bakanlığı'ndan beklenen izah etme geldi. Bedelli askerlik ücreti 2022 yılının birincil 6 aylık döneminde 56 bin 500 lira olarak açıklandı.

Bedelli askerlik ücreti nasıl hesaplanır: 
Yeni askerlik sisteminde bedelli askerliğe ilişkin detaylar daha önce açıklanmıştı. Şemada yer alan bilgilere göre, 40.000 gösterge X memur maaş kat sayısı x 6 işleminden meydana çıkan sonuca göre bedelli askerlik ücreti belirlenecek.

(40.000 X 0,130597 X 6 = 31.343,28 lira)

Memur maaşlarının değişmesinden nedeniyle 6 ayda bir bedelli askerlik ücreti güncelleniyor.

2022 bedelli askerlik yerleri ne vakit açıklanacak:
2022 Bedelli askerlik yerleri az önce açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl ocak ayında askerlik yerleri ile ilgili izah etme yapılmıştı. Sonuçlar e-devlet üzerinden ‘Bedelli Derecelendirme Netice Sorgulama ’ bölümünden duyurulmuştu.

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 Ocak 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu.

Bedelli askerlik celp ve sevk dönemi: 
1. Bedelli askerlikten yararlandırılacak sorumlu sayıları Genelkurmay Başkanlığı ile koordine edilerek Milli Savunma Bakanlığınca tespit edilir. Bunların esas askerliklerini yapacakları birlikleri ile bu birliklerin kontenjanları Genelkurmay Başkanlığınca 31 Aralık tarihine kadar Ulusal Savunma Bakanlığına bildirilir.2. İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak mesul sayısından fazla olması halinde yararlandırılacak olanlar Ulusal Savunma Bakanlığınca belirlenen tarihlerde sınıflandırma kurulunca kura çekimi ve derecelendirme işlemleri bir sonraki yılın ocak ayı içerisinde belirlenir.

İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak sorumlu sayısından az olduğu takdirde kuraya tabi tutulmaksızın tüm istekliler bedelli askerlik hizmetinden yararlandırılır.3. Yükümlülerin güç komutanlıklarına tahsisi, sınıflandırılması ve temel askerlik eğitimini alacakları birlik komutanlıklarına dağıtımı, kuraya bağlı alıkoyma işlemleri sınıflandırma kurulunca yapılır.4. Yükümlülerin bedelli askerlikle ilgili celp ve sevk dönemi değişim talepleri, o yıl içerisindeki diğer bir celp döneminde esas askerlik eğitimini bitirmek istemesi şartıyla Askeralma Genel Müdürlüğünce değerlendirilir.

5. Bedelli askerlik hizmetinden kullanım hakkı elde edenlerin Askeralma Yönetmeliğinin 59 ’uncu maddesinde belirtilen gerekçe halleri;

a. Kendisinin tutukluluğu ya da hükümlülüğü,b. Kendisinin herhangi bir sıhhat kurumu raporuyla belgelendirilmiş istirahat gerektiren hastalığı,

b. Eşi veya ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarından birinin sağlık durumu kurumu heyet raporuyla belgelendirilmiş hayati tehlike içinde olduklarını bildiren hastalığı,

c. Sevkten önce ya da sonraki on beş gün içinde eşinin ya da ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarının ölümü

d. Sevkten önceki veya sonraki on beş gün içinde kendisi veya ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarından birinin evlenmesi,e. Sevkten önceki ya da sonraki iki ay içerisinde çocuğunun doğması halleri hariç ertelemeleri yapılmaz

Bedelli askerlik ücreti 2022 ödemesi ve hesaplaması nasıl olur?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum