Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanır 2022 bedelli askerlik kaç gün?

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanır 2022 bedelli askerlik kaç gün?, Bedelli askerlik başvurularını tamamlayan vatandaşlar derhal de heyecanla bedelli askerlik yerlerinin açıklanmasını bekliyor.

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanır 2022 bedelli askerlik kaç gün?
07 Ocak 2022 - 16:36
Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanır 2022 bedelli askerlik kaç gün?,

Bedelli askerlik başvurularını tamamlayan vatandaşlar derhal de heyecanla bedelli askerlik yerlerinin açıklanmasını bekliyor. 2022 yılında bedelli askerlik ücreti 30.5 zamla 56 bin 500 lira oldu. Geçen sene bedelli askerlik yerleri 22 Ocak tarihinde açıklanmıştı. 2022 yılı bedelli askerlik yerleri hakkında az önce bir yorumlama yok.

Bedelli askerlik yerleri 2022, yeni yılda askerlik görevlerini bedelli olarak yerine getirmek isteyen kişilerin gündemini oluşturuyor. Bedelli askerlik başvurularını yapan adaylar heyecanla celp ve sevk tarihlerini sorguluyor. Bedelli askerlikten yararlandırılacak mesul sayısı Genelkurmay Başkanlığı ile koordine edilerek Milli Savunma Bakanlığınca tespit ediliyor. Geçtiğimiz yıl sonuçlar e-devlet üzerinden ‘Bedelli Sınıflandırma Netice Sorgulama ’ bölümünden yayımlanmıştı.

2022 bedelli askerlik yerleri ne süre açıklanacak:
2022 Bedelli askerlik yerleri az önce açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl ocak ayında askerlik yerleri ile ilgili izah etme yapılmıştı. Sonuçlar e-devlet üzerinden ‘Bedelli Derecelendirme Netice Sorgulama ’ bölümünden duyurulmuştu.

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 Ocak 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu.

2022 bedelli askerlik ücreti kaç para oldu: 

2022 Bedelli askerlik ücreti konusunda Ulusal Savunma Bakanlığı'ndan beklenen izah etme geldi. Bedelli askerlik ücreti 2022 yılının birincil 6 aylık döneminde 56 bin 500 lira olarak açıklandı.

Bedelli askerlik ücreti nasıl hesaplanır: 
Yeni askerlik sisteminde bedelli askerliğe ilişkin detaylar daha önce açıklanmıştı. Şemada bulunan bilgilere göre, 40.000 gösterge X memur maaş kat sayısı x 6 işleminden çıkan sonuca kadar bedelli askerlik ücreti belirlenecek.

(40.000 X 0,130597 X 6 = 31.343,28 lira)

Memur maaşlarının değişmesinden nedeniyle 6 ayda bir bedelli askerlik ücreti güncelleniyor.

2022 bedelli askerlik yerleri ne vakit açıklanacak:
2022 Bedelli askerlik yerleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz sene ocak ayında askerlik yerleri ile ilgili izah etme yapılmıştı. Sonuçlar e-devlet üzerinden ‘Bedelli Derecelendirme Netice Sorgulama ’ bölümünden duyurulmuştu.

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 Ocak 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu.

Bedelli askerlik celp ve sevk dönemi: 
1. Bedelli askerlikten yararlandırılacak sorumlu sayıları Genelkurmay Başkanlığı ile koordine edilerek Milli Savunma Bakanlığınca tespit edilir. Bunların temel askerliklerini yapacakları birlikleri ile bu birliklerin kontenjanları Genelkurmay Başkanlığınca 31 Aralık tarihine dek Ulusal Savunma Bakanlığına bildirilir.2. İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısından pozitif olması halinde yararlandırılacak olanlar Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen tarihlerde derecelendirme kurulunca kura çekimi ve sınıflandırma işlemleri bir sonraki yılın ocak ayı içerisinde belirlenir.

İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak sorumlu sayısından az olması halinde kuraya yan tutulmaksızın bütün istekliler bedelli askerlik hizmetinden yararlandırılır.3. Yükümlülerin güç komutanlıklarına tahsisi, sınıflandırılması ve esas askerlik eğitimini alacakları birlik komutanlıklarına dağıtımı, kuraya emrindeki alıkoyma işlemleri derecelendirme kurulunca yapılır.4. Yükümlülerin bedelli askerlikle ilgili celp ve sevk dönemi değişim talepleri, o yıl içerisindeki başka bir celp döneminde temel askerlik eğitimini bitirmek istemesi şartıyla Askeralma Genel Müdürlüğünce değerlendirilir.

5. Bedelli askerlik hizmetinden kullanım hakkı elde edenlerin Askeralma Yönetmeliğinin 59 ’uncu maddesinde belirtilmiş halleri;

a. Kendisinin tutukluluğu veya hükümlülüğü,b. Kendisinin herhangi bir sıhhat kurumu raporuyla belgelendirilmiş istirahat gerektiren hastalığı,

b. Eşi ya da ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarından birinin sağlık durumu kurumu heyet raporuyla belgelendirilmiş hayati risk içinde olduklarını belirten hastalığı,

c. Sevkten önce ya da sonraki on beş gün içinde eşinin veya ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarının ölümü

d. Sevkten önceki veya sonraki on beş gün içinde kendisi ya da ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarından birinin evlenmesi,e. Sevkten önceki veya sonraki iki ay içerisinde çocuğunun doğması halleri hariç ertelemeleri yapılmaz

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanır 2022 bedelli askerlik kaç gün?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum