Bilecik 'teki rüşvet olayının peşinde CHP 'de 2 istifa haberi

Bilecik ’teki rüşvet olayının peşinde CHP ’de 2 istifa, Gündem Haberleri.

Bilecik 'teki rüşvet olayının peşinde CHP 'de 2 istifa haberi
28 Ocak 2022 - 15:49
Bilecik ’teki rüşvet olayının peşinde CHP ’de 2 istifa, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

BİLECİK ’te belediye iştiraki Kayı A.Ş. Genel Müdürü ve Başkan Danışmanı Selçuk Erdağı ’nın müteahhitten 200 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalanarak tutuklanmasının gerisinde CHP Bilecik İl Başkan Vekili Cengiz Çevik ve CHP İl Başkan Yardımcısı Altan Şahin istifa etti.

Bilecik ’te müteahhitten istediği 200 bin dolarlık rüşveti alırken suçüstü yakalanan, belediye iştiraki Kayı A.Ş. Genel Müdürü ve Başkan Danışmanı Selçuk Erdağı, ‘rüşvet ’ suçlamasıyla tutuklandı. CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, partide düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı CHP ’li Semih Şahin ’e destek vererek, süreci takip ettiklerini ve verilecek duruşma kararına saygılı olduklarını söyledi. Basın toplantısının gerisinde CHP Bilecik İl Başkan Vekili Cengiz Çevik ve CHP İl Başkan Yardımcısı Altan Şahin, istifa ettiklerini açıkladı. Hukuk ve Tercih İşlerinden Sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı Şahin, sus payı olayını hatırlatarak, istifasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Partimiz il yönetimi olarak yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısında, Bilecik Belediye Başkanlığı ile ilgili konuda, idare kurulunun bakış ve düşüncelerini hiçe sayarak, mevcut durumda tarafsız ve hak sürecini takip ederek ölçmek yerine, tamamen bireysel fikirler ile destek içeren basın açıklaması sonrasında, üyesi olmaktan tekrar tekrar iftihar ve kibir duyacağım partimin, idare heyeti üyeliğinden istifa ediyorum.”

CHP İl Başkan Vekili ve İl Idare Heyeti üyesi Cengiz Çevik de istifasını açıklarken, Belediye Başkanı Şahin ’e yardım bahşedilen basın toplantısına atıfta bulunarak, “Bilecik İl Idare Heyeti üyesi olarak son yaşanan olayların doğrultusundaki süreçte üyesi bulunmaktan her zaman iftihar ve gurur duyduğum partimin şaibeli olaylar içerisinde anılmasından rahatsızlık duymaktayım. Yaşanan işlem içerisinde İl Idare Heyeti adına almış olduğumuz her türlü karar hiçe sayılarak, yapılan basın açıklaması doğrultusunda il yönetimimiz bu şaibeli sürecin yanında durduğunu demeç etmiştir. Bu sebepten dolayı bu sürecin uzatılmaya çalışılması ve partimiz adına sağlıklı karar alınamayacağı görüşünde olduğumdan dolayı görevde bulunduğum Cumhuriyet Insanlar Partisi İl Başkan Vekilliği ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği'mden istifa ediyorum” dedi.

Müfettiş incelemesi sürüyor
Öte yandan Bilecik Belediyesi'ndeki sus payı olayının arkasında İçişleri Bakanlığı ’nın görevlendiği müfettiş, kente gelerek belediye binasında çalışmalara başladı. Müfettişin, emlak, satış ve bina ruhsatlarına ilişkin belgeleri incelediği öğrenildi.

Bilecik ’teki rüşvet olayının peşinde CHP ’de 2 istifa, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum