BİLSEM nedir MEB ne işe yarar BİLSEM sınavına kimler girebilir?

BİLSEM nedir MEB ne işe yarar BİLSEM sınavına kimler girebilir?, Ayrı alanlardaki üstün kabiliyetli öğrencilerin katıldığı BİLSEM sınavı için başvurular başlıyor.

BİLSEM nedir MEB ne işe yarar BİLSEM sınavına kimler girebilir?
07 Ocak 2022 - 15:34
BİLSEM nedir MEB ne işe yarar BİLSEM sınavına kimler girebilir?,

Ayrı alanlardaki üstün kabiliyetli öğrencilerin katıldığı BİLSEM sınavı için başvurular başlıyor. Öğrenciler BİLSEM sınavı için yetenek alanlarına göre sınıflandırılmak için 10-21 Ocak arasında aday manzara işlemi için kayıt yaptıracaklar. Peki BİLSEM sınavı nedir, ne işe fayda, kimler BİLSEM sınavına girebilir?

Farklı yeteneklere ve üstün zekaya sahip öğrencilerin, özel eğitim edinmek için girdiği BİLSEM sınavları ne vakit, başvurular ne vakit başlıyor araştırması başladı. 2022 yılında BİLSEM'e namzet görünüm işlemleri 10-21 Ocak aralarında yapılacak. BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ad listesi ise 19 Ağustos'ta bildiri edilecek. 

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre namzet gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Tescil hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek. 13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında ise kişisel değerlendirmeler yapılacak.

Öğrencilerin kabiliyet alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler kabiliyet alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Kişisel değerlendirmeye adalet kazanan öğrenciler 13 Mayıs tarihinde duyuru edilecek.  

13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında bireysel değerlendirmeler yapılacak. Tescil hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

BİLSEM başvuru: Derslik öğretmenleri tarafından kabiliyet alanlarına tarafından namzet gösterilecek öğrencilerin gözlem formları 03-14 Aralık 2018 tarihleri arasında e-mektep Idare Veri Sistemi (İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri/Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu) üzerinden doldurulacak.

Aday gösterilen ve e-mektep Idare Bilgi Sistemi üzerinden gözlem formu doldurulan öğrencilerin hangi kabiliyet alanından namzet gösterildiği 17-21 Aralık 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Bilsem sınavı nedir ve ne işe fayda: Bilsem sınavı özel yetenekli çocukların ön plana çıkmasını sağlayan soruları taşıyan sınavlardır. Bilsem sınavı yoluyla bilsem sınıflarına katılım sağlanabilir. Burada yalnızca özel kabiliyetli çocuklara yer verilmektedir. Bu özel eğitim kurumlarında özel yetenekli çocukların ihtiyacı doğrultusunda eğitim gösterilmektedir.

BİLSEM nedir MEB ne işe yarar BİLSEM sınavına kimler girebilir?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum