Çekya'dan Ukrayna'ya bugüne kadar yaklaşık 1,7 milyar euro askeri yardım

Çekya, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başladığı ilk günden bu yana Ukrayna’ya yaklaşık 1 milyar 665 milyon euro askeri yardımda bulunduğunu açıkladı.

Çekya'dan Ukrayna'ya bugüne kadar yaklaşık 1,7 milyar euro askeri yardım
22 Şubat 2023 - 23:58
Çekya’dan Ukrayna’ya bugüne kadar yaklaşık 1,7 milyar euro askeri yardım, Anlık Son dakika haberinden alınan bilgilere göre: Çekya, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başladığı ilk günden bu yana Ukrayna’ya yaklaşık 1 milyar 665 milyon euro askeri yardımda bulunduğunu açıkladı.
Polonya, Romanya, Slovakya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya ve Litvanya’nın yer aldığı Bükreş Dokuzlusu (B9) ile ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya’nın başkenti Varşova’da bir araya gelmişti. Çekya Başbakanı Petr Fiala, görüşmenin ardından Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlangıcından bu güne kadar Çekya’nın yaptığı askeri yardım tutarı ve içeriği hakkında bilgiler verdi. Çekya’nın içinde silah ve askeri teçhizat da dahil Ukrayna’ya 40 milyar korunalık (1 milyar 665 milyon euro) yardımda bulunduğunu açıklayan Fiala, Çekya’nın Ukrayna’nın en büyük tedarikçilerinden ve destekçilerinden biri olduğunu söyledi. Bu yardımların diğer ülkeleri de cesaretlendirdiğini belirten Fiala, "Ukrayna’ya 89 tank, 226 zırhlı araç, 38 obüs, 4 helikopter de dahil olmak üzere çok sayıda askeri teçhizat teslim ettik. Organize ettiğimiz ilk teslimat, işgalin başlamasından 14 gün sonra yapıldı. Bunu gerçekleştirerek, bunun doğru yol olduğunu başka ülkelere de gösterdik. Ukrayna’ya nasıl yardım ettiğimizi halkımızın bilmesi de önemli. Daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim ancak Çekya’nın yardım eden ilk ülkelerden biri olması önemlidir. Ayrıca çeşitli bağış kampanyaları ile Ukrayna’ya yaklaşık 1.5 milyar korunalık (yaklaşık 62,5 milyon euro) yardımda bulunan Çek halkına da teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Çekya hükümet ofisinden verilen bilgiye göre, Çekya, Ukrayna’ya bugüne kadar 89 tank, 226 zırhlı araç, 38 obüs, 4 helikopter, 6 uçaksavar sistemi, 33 roketatar, 60 bini roket olmak üzere 1,5 milyondan fazla silah ve mühimmat gönderdi. Çekya, ayrıca Ukrayna’da 900 metre uzunluğunda bir köprü inşa etti.

Detaylı bir şekilde, Çekya’dan Ukrayna’ya bugüne kadar yaklaşık 1,7 milyar euro askeri yardım başlıklı haberin detayları ve bilgisi verildi. Benzer haberlere aşağıya kaydırarak bakabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum