Darende'de bal sağım ve süzme mesaisi

Malatya'nın Darinde ilçesinde bal üreticileri için balın sağılması ve filtrelenmesine başlandı. Arıcılar, kovanlardan hasat ve süzmek için acele ediyorlar.

Darende'de bal sağım ve süzme mesaisi
05 Ağustos 2022 - 18:11
Darende’de bal sağım ve süzme mesaisi, Anlık Son dakika haberinden alınan bilgilere göre: Malatya'nın Darinde ilçesinde bal üreticileri için balın sağılması ve filtrelenmesine başlandı. Arıcılar, kovanlardan hasat ve süzmek için acele ediyorlar.
Darende bölgesinde geniş ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalarda Mayıs ayından bu yana arı besleyen üreticiler, bal hasadı ve süzgeçten geçirmeye başladı. Kavurucu sıcakta taktıkları maskelerle çalışan üreticiler, arıları kovanlardan uzak tutmak için duman üfleyiciler yardımıyla kovanlardaki petekleri temizliyor.
Sıcak havaya rağmen işlerini çok sevdiklerini söyleyen üretici Muzaffar Kileish, tamamen doğal bir ortamda üretilen ballarının çok kaliteli olduğunu ve birçok bölge ve ötesinden alıcılarının olduğunu söyledi.
Ürettikleri bal adeta ilaç gibi, "Bu bal bizim için ilaç. Balımız tamamen doğal ortamda ve katkısız üretiliyor. Şimdi balı burada sağıyoruz. Hasattan sonra balımızı süzüp içine koyuyoruz. kavanozlara koyup satışa hazır hale getiriyoruz.Ürettiğimiz balın tamamı Darende yaylalarında üretilmektedir.Yaylalarımız flora açısından oldukça zengindir ve vatandaşlarımız Darende'de üretilen balları gönül rahatlığıyla tüketebilirler.
Darende’de bal sağım ve süzme mesaisi
Darende’de bal sağım ve süzme mesaisi

Detaylı bir şekilde, Darende’de bal sağım ve süzme mesaisi başlıklı haberin detayları ve bilgisi verildi. Benzer haberlere aşağıya kaydırarak bakabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum