e mektep karne notlarına nasıl bakılır? 2022 1. dönem e okul karne sorgulama haberi

e mektep karne notlarına nasıl bakılır? 2022 1.

e mektep karne notlarına nasıl bakılır? 2022 1. dönem e okul karne sorgulama haberi
19 Ocak 2022 - 12:01
e mektep karne notlarına nasıl bakılır? 2022 1. dönem e okul karne sorgulama, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

6 Eylül cuma günü milyonlarca öğrenci 1. dönem karnesini alacak ve sömestr başlayacak. Bu sene karneler yüz yüze alınacak .İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri birinci dönem karne notlarını dijital olarak 21 Ocak 2022 Cuma gününün sabahtan saatlerinde öğrenebilecek. e-Mektep'un eokul.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak

6 Eylül Cuma günü ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 1. dönem karnelerini alacaklar ve sömestr başlayacak. e-Mektep Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden karne notları görüntülenebilecek. İlkokul, ortaokul ve lise sınıfları 21 Ocak 2022 Cuma günü, bu sezonun ilk yarısını tamamlayacak ve karnelerini önce online ortamda alacak.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde veliler ve öğrenciler; anekdot bilgilerini, devamsızlık bilgilerini, karne bilgisini, haftalık ders programını, hangi derse hangi öğretmenin girdiğini, sınav sonuçlarını, sınav tarihlerini, sınıfla ilgili istatistik bilgilerini zahmetsizce görüntüleyebilecek.

E OKUL KARNE SORGULAMA 2022

E-MEKTEP karne notlarına nasıl bakılır: 
Bugüne değin gerçekleştirilmiş ölçme ve değerleme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin üretilmiş olan sınavlar ile performans çalışmalarına ilişkin puanların e-Mektep sistemine işlenmesi sağlanıyor.

1. Dönem ne zaman bitiyor: 
Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada ilkokul, ortaokul ve liselerde 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 21 Ocak 2022 Cuma günü tamamlanacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 7 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak.

Ders not ortalaması nereden öğrenilir: 
e-Okul VBS sistemine antre yapmak için ilk olarak Ulusal Eğitim Bakanlığı kadar hazırlanan eokul.meb.gov.tr adresine giriş yapmak ve sağ tarafta Veli Bilgilendirme Sistemi başlığı altındaki istenen bilgileri yüklenmek gerekiyor. Bu aşamada TC kimlik numarası, öğrenci numarası ve güvenlik kodu isteniyor. Bu bilgiler içten girilirse ikinci aşamaya geçilir.

e mektep karne notlarına nasıl bakılır? 2022 1. dönem e okul karne sorgulama, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum