Fatma Girik annesi Münevver Girik kaç yaşında kimdir? haberi

Fatma Girik annesi Münevver Girik kaç yaşında kimdir?, Gündem Haberleri.

Fatma Girik annesi Münevver Girik kaç yaşında kimdir? haberi
24 Ocak 2022 - 15:52
Fatma Girik annesi Münevver Girik kaç yaşında kimdir?, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Yeşilçam'ın en meşhur isimlerinden, 80'den artı filme imza atan. Söz Fato'da programı ile reyting rekoru kıran Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir yoğun bakımda olan Fatma Girik'in vefat nedeni çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı. Peki Fatma Girik'in annesi Münevver Girik yaşıyor mu, kaç yaşında?

Yeşilçam'ın duayen ismi Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Fatma Girik ölümü ile diğer sanat dünyası edinmek üzere, sevenlerini yasa boğdu. Bir süredir yoğun bakımda olan ve yazın  yazın göğüs hastalıkları enfeksiyonu teşhisi konulan Fatma Girik'in hayatı da merak konusu oldu. Söz Fato'da programı ile reytingler kıran, 80'den artı sinema filminde rol alan Fatma Girik, Memduh Ün ile evli değildi, hayat arkadaşlığı yapan çiftin yıllara meydan okumuştu.  2015 yılında eşi Memdun Ün'ün ölümü ile sarsılmıştı. Peki Fatma Girik'in annesi Münevver Girik kaç yaşında, yaşıyor mu?

 Fatma Girik annesi Münevver Girik ve ablası Müesser Girik Torba'daki evinde yaşıyordu.

Fatma Girik kaç kardeş: Duayen ad Fatma Girik 3 kardeş. Ortanca olan Fatma Girik'in münevver adında bir ablası ve Günay adında bir erkek kardeşi var.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Belirgin sosyal ağ hesabından paylaşım yaparak haberi duyurdu. 

Eski Şişli Belediye Başkanı olan Girik için Bariz şu ifadeleri kullandı:

"Yeşilçam ’ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan övünç duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik ’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim."

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan sanatçı, yazın göğüs hastalıkları enfeksiyonu teşhisi konularak tedaviye dargın, beş gün hastanede kalmıştı.

Fatma Girik kimdir: 

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğan Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk başrolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç gösterişsiz üretim daha izledi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün ’le tanışıklığı Girik ’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180'den pozitif filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Demokrat Parti'den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.

Siyaset ve oyunculuğun açık havada kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yaptı.

Memdun Ün Fatma Girik evli mi: 57 yıldır sinema sanatçısı 'le birlikte olan Memduh Ün ile Fatma Girik hiç evlenmedi. Memduh Ün, 1969 yılında ayrı yaşamaya başladığı eşinden hiçbir süre boşanmadı. 

Memduh Ün geçmişte verdiği bir röportajında gerçek eşi ve Fatma Girik'e olan aşkıyla ilgili şunları söylemişti:

Tüm dostlarım, “Niçin boşanmıyorsun?” diye soruyorlar, eşim ayrılmanın lafını bile ettirmedi kimseye.  "Evliydim, 1949 ’da evlenmiştim. 1969 ’da bundan böyle eşimle bütün diyalog bitmişti; evden ayrıldım, ve yeniden eve dönmedim. Tüm dostlarım, “Neden boşanmıyorsun?” diye soruyorlar, eşim ayrılmanın lafını bile ettirmedi kimseye.

69 ’dan daha sonra birbirimizi hiç görmedik. Fakat bütün bakımıyla, ihtiyaçlarıyla maddesel olarak ilgilendim, iyi yaşamasını sağladım. 60 ’lardan bugüne en büyük destekçim olan Fatma Girik ’le zamanla daha da fazla bağlanan, birbirine güvenen bir ikili olduk.

Beraberlikler tavizsiz olmuyor, ben birazcık huysuz bir insanım. Fatma ise çok verici. Beni tolore ediyor. İşin sırlarından biri de ikimizin aynı mesleğe aşık olması..."

Memdun Ün gerçek karısı kimdir: Memduh Ün'ün boşanmadığı reel eşinin adı Cahide Şen. Sağlığında Uyruk Sanat dergisinden Agah Öztunç'a konuşan Memduh Ün eski eşiyle ilgili dahası sırrını paylaşmıştı:

"'Ayrılırsan ‘İntihar ederim ’ diyor. Edebilir, o yüzden boşanmadım.”

Fatma Girik ve Memduh Ün aşkı: Memduh Ün, Fatma Girik'le tanışma hikayesini ise şöyle anlatmıştı:

"Bir filmimin sahnesi bir barda çekilecekti. Sabah figüran istedim, akşam geldiler. Arasında bir kız var, tombalak lakin adilane. Beyaz ipekten bir bluz giymiş. Beyazı da sevmiyoruz filmde.

Teknik olarak ışıkların karşısında yerinde bir renk değil. Setçilere dönüp, ‘Şunun boynuna bir eşarp takın da bara koyun ’ dedim. O kız Fatma Girik ’ti. Bu bizim tatsız ve insanlık dışı bir alışkanlığımızdı o günlerde.

Ayrıca işimde, keza özel hayatımda kadın starım defalarca Fatma Girik ’ti.
 Figüranlık için gelenleri sıraya dizerdik, karpuz veya domates alır gibi seçerdik. Fatma ’nın annesi Münevver Hanım da figüranlık yapardı. Atıf Yılmaz o sabahtan Fatma ile annesini elemiş.

Bir tramvay parasıyla çıktıkları Mecidiyeköy ’den Sultanahmet ’e tabanvayla dönmüşler ağlaya ağlaya. Fatma bizim sete geldiğinde 13-14 yaşlarındaydı, lakin birazcık erken gelişmişti.

O sıralar Muhterem Nur ’la aramızda yakınlaşma vardı. Sonra ‘Murada Ereceğiz ’in setinde Fatma ile ilk kesişmeler başladı. 1959 ’da birlikte olmaya başladığımızda Fatma 16, ben 38 yaşındaydım. Keza işimde, ayrıca özel hayatımda bayan starım hep Fatma Girik ’ti."

Fatma Girik annesi Münevver Girik kaç yaşında kimdir?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum