Gayrimenkul sektöründe Türkiye'de "Arap baharı" yaşanacak

Gayrimenkul sektöründe Türkiye'de “Arap baharı” yaşanacak, Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo, 16.

Gayrimenkul sektöründe Türkiye'de "Arap baharı" yaşanacak
07 Ocak 2022 - 12:30
Gayrimenkul sektöründe Türkiye'de “Arap baharı” yaşanacak,

Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo, 16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi ’nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti ’nden binlerce yatırımcıyı Türkiye ’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşturacak.

16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi çatısı altında, 7.Türk-Arap Inşa-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari, Mobilya Fuarı, İşbirliği Organizasyonu ve 4.Türk-Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı, İşbirliği Organizasyonu aynı zamanlı olarak 26-27 Ocak tarihleri aralarında İstanbul ’da bir otelde düzenlenecek

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, Arap ülkelerinin Türkiye ’ye alaka duyduğunu ve fuarın önemli anlamda yatırım gücü sağlayacağını kaydetti.

“Arap yatırımcılar Türkiye ile hedeflemek istiyor”

Attar, TÜRAP olarak 15 yıldır Türkiye ve Arap ülkeleri arasında yatırım ortaklığı ve işbirliği konusunda kayda değer çalışmalara imza attıklarını kaydederken, 16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi ’ne ciddi bir şekilde hazırlandıklarını vurguladı.
Çalışmaları hakkında bilgiler veren TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, “15 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımıza Arap büyükelçileri ve Arap Bakanlar katılım sağladı. Bütün ticaret odaları ilgi gösteriyor. Hepsi ile ciddi bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu yıl da Arap ülkelerinden ciddi bir istek var. Arap yatırımcılar Türkiye'ye gelmek için bizimle her türlü çalışmaya karşılıklı oluyorlar. Arap Bakanları ziyaret ediyoruz, Arap ülkelerini ziyaret ediyoruz. Herkesten olumlu dönüşler alıyoruz. Türkiye'de gelmek ve koymak istiyorlar. Özellikle gayrimenkulle çok ilgililer” dedi.
“Türkiye ekonomisine can suyu olacak”
Fuara katılmaları için görüştükleri Arap işadamlarının Türkiye ’den övgüyle bahsettiklerini gösteren Attar, “Bu yılki fuar organizasyonumuz Türkiye ’ye önemli bir idareli katkı sağlayacak. Türk ekonomisine can suyu olacak. Buna inanıyorum çünkü görüştüğümüz bütün Arap işadamları, Türkiye ’den övgüyle bahsediyor ve işbirliği yapmak istediklerini söylüyorlar. Bilhassa bu sene düzenleyeceğimiz fuardan çok umutluyum. Ağır bir pandemi döneminden çıktık ve cümbür cemaat bir takım adımlar atmak istiyor. Bu yılki fuar Türkiye ’deki gayrimenkul sektörüne can suyu olacak ve Arap iş adamlarının Türkiye ’de yatırım yapmasını özendirme edecek. TÜRAP olarak yalnızca gayrimenkul yok yapı, inşaat ve sanayi alanında da önemli yatırımlar yapıyoruz. Arap ülkelerindeki sanayi bölgeleri ile Türkiye ’deki sanayi bölgelerinin karşılıklı çalışmalarda buluşacağı yeni projelerimiz var. Bu anlamda işbirliğini güçlendirecek koskocoman adımlar atacağız. Arap yatırımcılar çalışmalarını İstanbul ’da yoğunlaştırmış olsa da tüm Türkiye ’ye büyük bir alaka var. Türkiye iyi bir yatırım ülkesi. Özellikle Karadeniz ’de yerleştirmek istiyorlar. Bizim bu çalışmalarımız tamamen yatırımların Türkiye geneline yayılacağını ve Türkiye ’nin o kadar fazla şehrinde idareli gelişime katkı maddesi sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
“Türkiye tehlikesiz liman”
Yatırımcıların pandemi döneminde olumsuz etkilendiğini belirten Attar, Ağustos ayında gerçekleştirdikleri fuarın büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye ’ye gelen Arap yatırımcıların memnun ayrıldığını ifade etti. Attar, bu yılki gayrimenkul fuarının hepsinden büyük olacağını vurgularken bu yılki katılımcı ülke sayısının da arttığını kaydetti. Arap ülkeleriyle birlikte Türkiye ilk olarak almak üzere Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan gibi Türk Cumhuriyetlerinden ciddi bir katılım olacağını açıklayan Attar, “Tüm bu çalışmalarımızla ve kuvvetli işbirliklerimizle, Türkiye ’nin ekonomisine de kayda değer bir katkı sağlayacağız. Türk firmalarının katılımını bekliyoruz. Önemsiyoruz. Yurt dışından gelen yatırımcılar Türk firmalarının talepleri ve önerileri doğrultusunda yol almak istiyor. Bu yüzden Türk firmalarının katılması ve laf sahibi olması fazla önemli. Türk firmalarının bu fuarda satmak yapma imkanı, yurt dışından yeni işbirlikleri kurma imkanı olacak. TÜRAP bu işbirliklerinin kurulması ve ileriye taşınması için Türk firmalara her zaman takviye olacaktır. Dilerim böyle büyük organizasyonlar daha da artar. Türkiye ’nin bu tarz organizasyonlara ihtiyacı var. Tanıdık Olmayan yatırımcının bu ülkeyi tanıması, yatırım yapması çok kayda değer. Türkiye hem idareli keza de coğrafi açıdan kıymetli bir ülke. Türkiye güvenli bir liman. Bu yüzden Arap yatırımcılar Türkiye ’den firmalarla birlikte meslek gerçekleştirmek istiyorlar. Hepimiz daha fazla çalışmalı ve bu tarz organizasyonları daha fazla yapmalıyız. Biz TÜRAP olarak senelerdir şekilde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Böylece çok Arap ülkesi bize alaka gösteriyor. Bugüne dek bizim çalışmalarımıza en 50 bin Arap şirketi katıldı. Biz bu ilgiden gayet memnunuz. Fuarımızda pandemiye karşı zorunlu bütün önlemler alınacaktır. Katılımcılarımızın endişelenmesine lüzum yok. Türkiye zaten pandemiyle mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürüyor. Biz de lüzum hazırlık esnasında gerekse fuar baştan başa bütün önlemleri alacağız” diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründe Türkiye'de “Arap baharı” yaşanacak, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum