HSK'dan suç örgütü liderinin 2 kez serbest bırakılmasıyla ilgili inceleme

HSK'dan suç örgütü liderinin 2 kez serbest bırakılmasıyla ilgili inceleme, HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK), Ankara'da 'suç örgütü kurmak', 'uyuşturucu kaçakçılığı', 'korkutma', 'yaralama' ve 'mala zara verme' suçlarından adliyeye sevk edilen Serkan T.'nin, mahkemece 2 defa b.

HSK'dan suç örgütü liderinin 2 kez serbest bırakılmasıyla ilgili inceleme
07 Ocak 2022 - 12:30
HSK'dan suç örgütü liderinin 2 kez serbest bırakılmasıyla ilgili inceleme,

HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK), Ankara'da 'suç örgütü kurmak', 'uyuşturucu kaçakçılığı', 'korkutma', 'yaralama' ve 'mala zara verme' suçlarından adliyeye sevk edilen Serkan T.'nin, mahkemece 2 defa bağımsızlık bırakılmasıyla ilgili çözümleme başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun koordinesinde, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptığı bahis edilen suç örgütüne karşın 17 Aralık 2021'de işlem düzenlendi. Ankara genelinde 51 farklı adrese yapılan baskınlarda; 2 ruhsatsız silah, 5 pompalı tüfek, 120 gram esrar, 1,65 gram metamfetamin, 5 gram eroin ve 250 uyuşturucu ilaç ele geçirildi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 52 şüpheliden 37'si yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden bir kısmı, emniyetteki işlemlerinin arkasından 23 Aralık 2021'de Ankara Adliyesi ’ne sevk edildi. Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarılan, aralarında örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Serkan T.'nin de bulunduğu şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından öbür adli kontrol hükümleri uygulanarak bağımsızlık bırakıldı. Duruşma heyeti, şüphelilerin serbest bırakılmasına karşın savcılık itirazını da reddetti.

Hakkında açıklama vereni yaraladı

Serkan T., bağımsızlık kaldıktan 3 gün sonradan karşısında ifade veren E.Ö.'yü tehdit edip, pompalı tüfekle vurarak yaraladı. Olayın gerisinde gözaltına alınan Serkan T., bu kere 'korkutma', 'yaralama' ve 'mala zara verme' suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Serkan T., haftada bir ikametinin bulunduğu polis merkezinde imza atma adli teftiş şartı ile serbest bırakıldı. Savcılık, şüphelinin her iki soruşturma zarfında hür kalmasına itiraz etti. İtirazları değerlendiren mahkeme heyeti, 3 Ocak 2022'de şüphelinin tutuklanması talebini reddetti. Her iki soruşturma dahilinde da bağımsızlık kalan Serkan T. hakkında, ilk soruşturma kapsamındaki imza adli denetim hükümlerini yerine getirmediği tespit edilince yakalama kararı çıkarıldı. Oysa belirsiz, polisin aramasına karşın bulunamadı. HSK, 'suç örgütü kurmak' ve 'uyuşturucu kaçakçılığı' suçlarından soruşturması aralıksız Serkan T.'nin dosyasına ilişkin tahlil başlattı. 

HSK'dan suç örgütü liderinin 2 kez serbest bırakılmasıyla ilgili inceleme, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum