Irak'ta Yeni Nesil Hareketi Partisi, yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurdu

Irak Yeni Nesil Hareketi, hükümet karşıtı gösteri çağrısının ardından milletvekilleri ve yöneticilerinin tutuklandığını duyurdu.

Irak'ta Yeni Nesil Hareketi Partisi, yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurdu
06 Ağustos 2022 - 23:47
Irak’ta Yeni Nesil Hareketi Partisi, yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurdu, Anlık Son dakika haberinden alınan bilgilere göre: Irak Yeni Nesil Hareketi, hükümet karşıtı gösteri çağrısının ardından milletvekilleri ve yöneticilerinin tutuklandığını duyurdu.

Irak'taki Yeni Nesil Hareketi lideri Şahsufar Abdul Wahed'in hükümeti protesto etmek için çağrısı üzerine çok sayıda gösterici Süleymaniye kentinde sokaklara döküldü. Güvenlik güçleri, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde reform talep etmek için sokaklara dökülen protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandı. Yeni Nesil Hareketi lideri Shahsufar Abdul Wahed, hükümet karşıtı protesto çağrısının ardından milletvekilleri ve üst düzey yetkililerin tutuklandığını ve 30'dan fazla askeri aracın Süleymaniye'deki parti liderinin ofisini kuşattığını duyurdu.

Sadr grubunun lideri Mukteda es-Sadr, Irak parlamentosunun feshedilmesi ve erken seçim yapılması çağrısını yineleyerek, parlamentonun feshedilmesinin ve erken seçimin yapılmasının halkın iradesi olduğunu vurguladı. Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meclis'in feshedilmesi çağrısına destek veren herkese teşekkür ederek, "Sizi Irak'ı yolsuzluktan ve dış destekli partilerden kurtarmak için ciddi bir duruş sergilemeye ve yanlışları düzeltmeye çağırıyorum. Ülkeye ve vatandaşlara zarar veren siyasi süreç" diyen Erdoğan, "Devrimin talepler karşılanana kadar devam edeceğini herkes bilmeli" dedi.

Detaylı bir şekilde, Irak’ta Yeni Nesil Hareketi Partisi, yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurdu başlıklı haberin detayları ve bilgisi verildi. Benzer haberlere aşağıya kaydırarak bakabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum