İşte ihanetin belgesi! Ekrem İmamoğlu ne diyecek? İstanbul'da yeni metroya neden izin verilmedi? haberi

İşte ihanetin belgesi! Ekrem İmamoğlu ne diyecek? İstanbul'da yeni metroya neden izin verilmedi?, Gündem Haberleri.

İşte ihanetin belgesi! Ekrem İmamoğlu ne diyecek? İstanbul'da yeni metroya neden izin verilmedi? haberi
19 Ocak 2022 - 09:57
İşte ihanetin belgesi! Ekrem İmamoğlu ne diyecek? İstanbul'da yeni metroya neden izin verilmedi?, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür” dediği Beylikdüzü, Sefaköy, TÜYAP metro projesine tasdik verilmeme nedeni ortaya çıktı. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi o belgeyi, "Bakalım ihaneti kim yapmış, bu meslek kimin beceriksizliği ve işbilmezliği sonucuymuş" diye paylaştı.

Özgürlük yazarı Abdulkadir Selvi, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ’a 300 metrobüs alımı ve Sefaköy metro hattının Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar 2022 yılının yatırım programına alınmadığını açıklayınca açıkçası üzüldüm, çünkü benim bildiğim Erdoğan İstanbul âşığıdır. Ve İstanbul ’a yapılacak olan bir hizmeti engellemez." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sadece İstanbul ’a değil, Türkiye ’nin neresine bir çivi çakılacaksa onu engellemek bir yana dursun teşvik edeceğini gösteren Selvi, "O nedenle bu işin aşağıda ne var diye araştırdım" diyerek Ulaştırma Bakanlığı'nın İBB'ye gönderdiği yazıdan iki bölüm paylaştı.
Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

İhaneti kim yapmış, kimin beceriksizliğiymiş...

Ekrem İmamoğlu ’nun, “İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür” dediği Beylikdüzü, Sefaköy, TÜYAP metro projesiyle ilgili olarak bir evrak paylaşacağım. Bakalım ihaneti kim yapmış, bu meslek kimin beceriksizliği ve işbilmezliği sonucuymuş.

İşte Abdülkadir Selvi'nin 'ihanetin belgesi' dediği o doküman...


Ulaştırma Bakanlığı ’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ’na gönderdiği yazıda, İBB ile bakanlık arasında Sefaköy Metro hattına ilişkin bir yazışma sürecinin yaşandığı anlaşılıyor. Ulaştırma Bakanlığı, İBB ’ye, 12 Mart, 28 Mayıs ve 3 Kasım 2021 tarihli yazılarla ‘Sefaköy metrosunun Cumhurbaşkanlığı Taktik ve Bütçe Başkanlığı ’nın yatırım programına alınması için gerekli onayın verilmesini talep ettiniz ’ diyor. Lakin devamı var. “Projelerin incelenmesinde Bakanlığımızca tasdik verilmesi için gerekli olan ‘kesin proje” vasfında proje teslim edilmediği, avan aşamasında kalmış evrak sunumu yapıldığı anlaşılmıştır, eksiklikler ise temsilcileriniz ve proje firmanıza bildirilmiştir” deniliyor.

Buna karşın Sefaköy metro hattının yatırım programına alınması için gereken çalışmaların yapılmadığı belirtiliyor. Bunların ne olduğu Bakanlığın yazısında yer alıyor. “Sondaja dayalı zemin etüt raporu, jeolojik plan ve kesit belirli projeleri, deprem etüt raporu, mimari kesin projeler, tünel ve istasyon kazı-takviye sistemleri ilk önce almak üzere, onayımıza esas olmazsa olmaz projeler halihazırda sunulmamış” deniliyor.
Bu bakanlığın yazısı denilebilir. Devlete Ait yazı olmasına karşın gerçi Ekrem İmamoğlu ’nun bu eksiklere yönelik bir itirazı varsa onu paylaşmaktan çekinmem. Eğer İmamoğlu; “Bakanlık doğru söylemiyor, biz yatırım programına alınması için sondaja dayalı zemin etüt raporunu, jeolojik plan ve kesit emin projelerini, deprem etüt raporunu, tünel ve istasyon kazı-takviye sistemlerini, mimari belirlenmiş projeleri sunduk. Bakanlık buna rağmen tasdik vermedi” diyorsa bu kez döner, Ulaştırma Bakanlığı ’na “Siz neden tasdik vermediniz?” diye sorarız.

İşte ihanetin belgesi! Ekrem İmamoğlu ne diyecek? İstanbul'da yeni metroya neden izin verilmedi?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum