Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama sonrası ürküten gelişme Bloomberg duyurdu haberi

Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama sonrası ürküten gelişme Bloomberg duyurdu, Gündem Haberleri.

Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama sonrası ürküten gelişme Bloomberg duyurdu haberi
19 Ocak 2022 - 09:57
Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama sonrası ürküten gelişme Bloomberg duyurdu, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde BOTAŞ'a ait petrol boru hattında şiddetli patlamanın peşinde yangın çıktı. Bloomberg. ABD tipi çiğ petrolün (WTI) fiyatı Asya piyasalarının erken fiyatlamalarında yüzde 1,8 yükseldiğini açıkladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki petrol boru hattında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın söndürüldü.

BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Irak-Türkiye Çiğ Petrol Boru Hattı'nın yaklaşık 511. kilometresinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama olduğu ve bunun sonucunda yangın meydana geldiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle BOTAŞ Acele Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Alan Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ile emniyet birimleri edinmek üzere bütün ekiplerimizin özverili çalışması sonucu yangın en ince ayrıntısına kadar söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Petrol boru hattı zorunlu tedbirlerin alınmasına müteakip en kısa sürede devreye alınacaktır."

Petrol fiyatları yükseldi
Bloomberg ise yaşanan bu patlamanın halihazırda büyük bir zorlama altında olan petrol piyasasını zorlayabileceğini belirtti. aynı zamanda bu haberin petrol fiyatlarının yükselmesine niçin olduğu aktarıldı.

Bloomberg'e tarafından ABD tipi çiğ petrolün (WTI) fiyatı Asya piyasalarının erken fiyatlamalarında yüzde 1,8 yükseldi. BOTAŞ, patlamanın ardındaki boru hattını petrol geçişine kapatmıştı.

Avrupa'ya taşınan petrol açısından manâlı bir hat
Boru hattının ne vakit işlemeye devam edeceğinin bilinmediğini aktaran Bloomberg, geçen sene bu boru hattından günde 450 bin varil petrolün geçtiğini hatırlatarak Irak'tan Avrupa'ya taşınan petrol açısından bu hattın önemli olduğunu vurguladı.

Brent petrol fiyatları dün son yedi yılın zirvesine çıkmıştı.
Yemen'de Husilerin OPEC'in en büyük üçüncü üreticisi Birleşmiş Arap Emirlikleri başkenti Abu Dhabi yakınlarında patlamaya niçin olan bir İHA saldırısı gerçekleştirdiğini iddia etmesi fiyatları yukarı göndermişti.

Karayolu çıkan yangının peşinde kapandı
BOTAŞ; BOTAŞ Ivedi Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ve güvenlik birimlerinin çalışmalarının sonucu yangının söndürüldüğünü kaydetti.
Alevlerin korkutma ettiği Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu yangının gerisinde çift yönü olan trafiğe kapatılmıştı.
Narlı Mahallesi yakınlarında meydana çıkan yangında alevler karayoluna da sıçramıştı.

Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama sonrası ürküten gelişme Bloomberg duyurdu, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum