Konya ile Karaman arasını 40 dakikaya düşürecek hızlı tren hattı yarın açılıyor

Konya ile Karaman arasını 40 dakikaya düşürecek hızlı tren hattı yarın açılıyor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu tarafından yarın hizmete alınacak Konya-Karaman Seri Tren Hattı, Konya ile Karaman arasındaki gezi sür.

Konya ile Karaman arasını 40 dakikaya düşürecek hızlı tren hattı yarın açılıyor
07 Ocak 2022 - 12:30
Konya ile Karaman arasını 40 dakikaya düşürecek hızlı tren hattı yarın açılıyor,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu tarafından yarın hizmete alınacak Konya-Karaman Seri Tren Hattı, Konya ile Karaman arasındaki gezi süresini 40 dakikaya, Ankara-Konya-Karaman seyahat süresini de 2 saat 40 dakikaya indirecek.

Bakan Karaismailoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya-Karaman Çabuk Tren Hattı'nın prestijli projeler arasında yer aldığını belirterek, hatta, altyapılar ve üstyapı iyileştirmesi yaparak sürat ve kapasite artışı sağladıklarını söyledi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla yarın düzenlenecek törenle hizmete açılacak Konya-Karaman Seri Tren Hattı'nda hem tartı keza yolcu taşımacılığı yapılacak." diyen Karaismailoğlu, 102 kilometre uzunluğundaki hat zarfında 74 köprü ve menfez, 39 alt-üst geçit ve 17 yaya daha aşağı ve üstteki geçidinin inşa edildiğini dile getirdi.

 "Takvim 63 milyon lira tasarruf sağlanacak"

Mevcut durumda 26 çift tren olan hat kapasitesini, proje sonrasında 60 çift trene çıkardıklarını belirten Karaismailoğlu, "Konya-Karaman Çabuk Tren Hattı'nın hizmete girmesiyle iki il arasındaki seyahat süresini 1 saat 20 dakikadan birincil etapta 50 dakikaya, nihayetinde de 40 dakikaya düşüreceğiz. Ankara-Konya-Karaman gezi süresi de 3 saat 10 dakikadan 2 saat 40 dakikaya inecek." diye konuştu.

Bu sayede zamandan 10 milyon lira, enerjiden 39,6 milyon lira, kazaların önlenmesinden 3,9 milyon lira, emisyon tasarrufundan 4,5 milyon lira ve bakım tasarrufundan 5 milyon lira edinmek üzere yıllık 63 milyon lira tasarruf sağlanacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, hem 25 bin 340 ton daha eksik karbon salımı gerçekleşeceğini kaydetti.

"Karaman-Ulukışla kesiminde de çalışmalar sürüyor"

Karaismailoğlu, Karaman-Ulukışla kesiminde de çalışmaların devam ettiğini, proje zarfında 135 kilometre uzunluğunda yeni demir yolu hattının yapımıyla 2 tünel, 12 köprü, 44 alt-üst geçit ve 141 menfezin yapımını planladıklarını bildirdi.

Şu belli başlı dek altyapılar ve üstyapı işlerinde yüzde 89 maddi ilerleme sağlandığını ifade eden Karaismailoğlu, sinyalizasyona yönelik tasarım çalışmalarının da sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, elektrifikasyon yapım işleri ihalesine çıkılması için de ihale hazırlıklarının sürdüğünü dile getirdi. Karaismailoğlu, Karaman-Ulukışla kesiminin tamamlanmasıyla buralar arasındaki seyahat süresinin 3 saat 40 dakikadan 1 saat 35 dakikaya ineceğini söyledi.

Konya ile Karaman arasını 40 dakikaya düşürecek hızlı tren hattı yarın açılıyor, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum