Memur maaş farkları ne zaman yatacak 2022 kaç para ödenecek? haberi

Memur maaş farkları ne zaman yatacak 2022 kaç para ödenecek?, Gündem Haberleri.

Memur maaş farkları ne zaman yatacak 2022 kaç para ödenecek? haberi
28 Ocak 2022 - 15:49
Memur maaş farkları ne zaman yatacak 2022 kaç para ödenecek?, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 2,5'lik ek zammın gerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında ilave zammın ulus işçilerine de verileceğini duyurdu. Peki halk işçilerine ek ödeme ne süre, kaç para yapılacak? Kimlere ek ödeme yapılacak? İşte memur ve emekli ilave ödemesinde son durum

Ilave zam ile ilgili yorumlama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göre yapıldı. Memur ve emekli maaş zammı ocak ayı içerisinde netleşti. Bu zammın gerisinde ek zam ile ilgili yorumlama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üstüne ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'luk bir artış daha ek ediyoruz. ’ Dedi. Peki, ek zam ne vakit yatacak, kimlere verilecek?

Ek zammın kimlere verileceği merak ediliyor. Ek zam ile ilgili müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar açıklandı. Memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 2,5'lik ek zammın arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında ek zammın kamu işçilerine de verileceğini duyurdu. İşte detaylar

Ek zam kimlere verilecek: 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın açıklaması şu şekilde:

Burada bir müjde de, işçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya meydana çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'luk bir büyüme daha ek ediyoruz. Bu Nedenle işçilerimizin ücretlerine özellikle de ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir yükselme sağlamış oluyoruz.Yaklaşık 700 bin ulus işçisini aracısız olarak ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır.İşçi ücretlerine yaptığımız bu ilave artışın şimdiden uğurlu olmasını diliyorum.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, devlet işçilerine de memurlara yapıldığı gibi ilave zam yapılacağını belirterek, "Memur emeklileri ve memurlara 2,5 puan ilave zam yapıldı. Aynısını bize de verecekler.

Aynısını Tahvil-Kur ve işçi emeklisine de vermesi gerekiyor. Sanırım onunla ilgili de bir alıştırma yapılıyor. Kamuoyunu bilgilendirirler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ilave zam ne vakit yatacak: Ulus işçilerine verilecek ilave zammın şubat ayında hesaplara yatırılması bekleniyor. Oysa konuyla ilgili hemen şimdi yorumlama gelmedi. İlerleyen günlerde bakanlık tarafından yorumlama yapılacak.

Memur maaş farkları ne zaman yatacak 2022 kaç para ödenecek?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum