Okullar 2 hafta tatile girerken Omicron alarmı verildi: Anadolu'ya çabucak yayılacak haberi

Okullar 2 hafta tatile girerken Omicron alarmı verildi: Anadolu'ya çabucak yayılacak, Gündem Haberleri.

Okullar 2 hafta tatile girerken Omicron alarmı verildi: Anadolu'ya çabucak yayılacak haberi
19 Ocak 2022 - 09:57
Okullar 2 hafta tatile girerken Omicron alarmı verildi: Anadolu'ya çabucak yayılacak, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

İlk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler bu hafta sonu 15 günlük yarıyıl tatiline giriyor. Tatil nedeniyle yaşanacak şehirlerarası hareketlilik ile omicron varyantının Anadolu şehirlerine taşınması ve 10 gün sonradan buralarda vakaların artacağı hesap ediliyor. Türkiye'nin şubat ayının birincil bölümünde günlük vakada 100 binli rakamları geçmesi ve pik noktaya ulaşacağı düşünülüyor.

Omicron varyantı İstanbul başta elde etmek üzere büyük şehirlerde başat olmaya başlayınca vaka sayıları da hızla tırmanıp 70 binleri aştı. İlk ve orta dereceli okullar Cuma gününden itibaren iki haftalık tatile girecek. Bir fazla üniversitede finallerini tamamlayıp tatile girmeye başladı.

Üniversitesi öğrencileri evlerine dönecek ve...
Bu da büyük bir hareketlilik anlamına geliyor. Üniversite öğrencilerinin evlerine dönmesi ve tatil nedeniyle memleketlere ziyaretler omicron varyantının Anadolu'ya yayılmasına niçin olacak. 10 gün içinde de Anadolu şehirlerinde çabucak bir olgu artışı yaşanması bekleniyor.

Şubat ayında 100 binli jurnal vakalar...
Sabah'ın haberine kadar, yapılan hesaplamalar Şubat ayının ilk iki haftasında jurnal olgu sayılarının 100 bini geçeceğini gösteriyor.  Şubat ayı sonunda ise pik yapıp yayla çizecek. Ne vakit düşüşe geçeceğini ise üçüncü doz aşıların oranı belirleyecek. Üçüncü doz aşılarını hızla tamamlayan ülkelerde olgu sayıları da şipşak düşmeye başladı.

Yüzde 10 aşı karşıtı
Sağlık sisteminin çalışır olması için üçüncü doz oranının yükselmesi gerekiyor. Bunun için de aşılamanın arttırılması için uğraş harcanacak. Türkiye'de aşı karşıtlarının oranı yüzde 10. Yüzde 90'ı aşı tereddütü olanlar. Bunların ikna edilmesi ve aşılarını yaptırmalarına çalışılacak. 

Okullar 2 hafta tatile girerken Omicron alarmı verildi: Anadolu'ya çabucak yayılacak, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum