Özel gereksinimli bireyler, Dünya Engelliler Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret etti

Özel gereksinimli bireyler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Anıtkabir ziyaretinde buluştu.

Özel gereksinimli bireyler, Dünya Engelliler Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret etti
03 Aralık 2022 - 17:51
Özel gereksinimli bireyler, Dünya Engelliler Günü’nde Anıtkabir’i ziyaret etti, Anlık Son dakika haberinden alınan bilgilere göre: Özel gereksinimli bireyler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Anıtkabir ziyaretinde buluştu.

Ankara’da yaşayan özel gereksinimli bireyler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla aileleriyle birlikte Anıtkabir ziyaretinde bir araya geldi. Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette Federasyon İstişare Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Başkan Yıldız, Türkiye’nin engellilerle ilgili çok yol kat ettiğini ifade ederek, “Önümüzde daha çok almamız gereken yollar var. 7 engel grubunda bütün engeller gruplarına hizmet veren kurumlarımızla şu anda Türkiye genelinde 500 bin çocuğa hizmet vermekteyiz. Bugünün farkındalık yaratılması için oluşturulmuş bir gün. Engellilerimizin sadece bugün değil de her gün hatırlanması lazım. Toplumda her katmanda bu insanlarla birlikte yaşıyoruz. Bu insanlarımızın da unutulmamasını istiyoruz çünkü bunlar bizim parçamız toplumumuzun bir parçası biz onlarla, onlarla bir bütünüz. Toplumdan ayırt edilmeden birlik beraberlik içerisinde bu insanlarla yaşamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Özel gereksinimli bireylerden olan Ömer Özsarı, “Bugün benim ve benim gibi arkadaşlarımın günü. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Varlığımızı sadece bugün değil, her zaman hissetmenizi istiyoruz. Günümüz kutlu olsun” dedi.

Ömer Özsarı’nın annesi olan Songül Güçlü, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin aileler ve çocukları için ait oldukları ve kendilerini iyi hissettikleri yerler olduğunu dile getirerek “Çünkü toplumda çoğu çocuk dışlanıyor ama bu merkezde tam aksi onları topluma kazandırmak için büyük çaba gösteriliyor. Devletimizin çocuklarımıza, ailelilere, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine desteği için teşekkür ederim. Bu desteğin daha da güçlenmesini, artmasını, bizde daha çok sahip çıkmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Detaylı bir şekilde, Özel gereksinimli bireyler, Dünya Engelliler Günü’nde Anıtkabir’i ziyaret etti başlıklı haberin detayları ve bilgisi verildi. Benzer haberlere aşağıya kaydırarak bakabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum