Yosun Mermerci ABD'deki evini müzeye çevirdi!

Takvim Gazetesi'nin haberine tarafından sanat tutkusu ile evini az daha müzeye döndüren Derin Mermerci, geçtiğimiz yıllarda Hamdi Bey'in İstanbul Kadını tablosu için 1.8 milyon Euro'yu gözden çıkarmıştı.Mermerci'nin Vaniköy'deki evinin duvarlarını süsleyen tablolarının top.

Yosun Mermerci ABD'deki evini müzeye çevirdi!
23 Haziran 2022 - 14:03

Takvim Gazetesi'nin haberine tarafından sanat tutkusu ile evini az daha müzeye döndüren Derin Mermerci, geçtiğimiz yıllarda Hamdi Bey'in İstanbul Kadını tablosu için 1.8 milyon Euro'yu gözden çıkarmıştı.

Mermerci'nin Vaniköy'deki evinin duvarlarını süsleyen tablolarının toplam değerinin az daha 30 milyon TL'yi bulduğu konuşulurken abla Alg Mermerci'nin evinin de müzeyi andırdığı ortaya çıktı.

Uzun yıllardır Amerika'da yaşamış Yosun Hanım'ın Manhattan'daki 1 milyon 400 bin dolarlık dairesinin duvarları, mal varlığı değerindeki sanat eserleriyle doymuş...

Yosun Mermerci'nin Pieter Brueghel, Jannis Kounellis, Tom Wesselmann ve Raoul Dufy gibi dünyaca meşhur ressamların eserlerinden tablo koleksiyonu ise takriben 3 milyon dolar yani takriben 50 milyon TL değerinde...

Yosun Mermerci ABD'deki evini müzeye çevirdi!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum