2022 sürücü belgesi harçları kaç para her şey dahil ne değin oldu? haberi

2022 sürücü belgesi harçları kaç para her şey dahil ne değin oldu?, Gündem Haberleri.

2022 sürücü belgesi harçları kaç para her şey dahil ne değin oldu? haberi
30 Ocak 2022 - 16:13
2022 sürücü belgesi harçları kaç para her şey dahil ne değin oldu?, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Baştan değer biçme oranı ile ehliyet harçlarına da zam yapılıyor. 2022 yılında sürücü ehliyeti edinmek isteyen vatandaşlar 2022 sürücü ehliyeti harcı ne değin? A sınıfı, B sınıfı 2022 sürücü belgesi parası ne değin oldu? sorularına cevap araştırmaya başladı. İşte 2022 sürücü belgesi harçlarına yapılacak zam oranı...

2022 yılında ehliyet olmak isteyenler için kötü bir gelişe yaşandı. 2022 sürücü belgesi harçlarına ciddi oranda zam geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı, baştan değer biçme oranını yüzde 36.2 olarak belirledi. 2022'de sürücü belgesi olmak için ne kadar ödeme yapmak gerekir? yılbaşı ile birlikte ehliyet harç ücretleri ve sürücü ehliyeti elde etmek için gerekli belgeler/evraklar...

2022 ehliyet sınav antre ücretleri: 
2022 ’de ehliyet harçlarında yüzde 36,2 artma olacak. 272 lira olan A sınıfı ehliyet harcı 370 lira 40 kuruşa yükselirken; 820 lira olan B sınıfı sürücü ehliyeti harcı ise 1116 lira 90 kuruşa yükseldi. Öteki sınıflardaki sürücü ehliyeti harç bedeli ise 1.368 liradan 1.863 lira 70 kuruşa yükseldi.

2021 Sürücü Ehliyeti ücretleri 
A1 sınıfı: 530 TL
A2 Sınıfı: 530 TL
A sınıfı: 530 TL
B sınıfı: 1800 TL
F sınıfı: 530 TL

Sürücü Ehliyeti elde etmek için zorunlu belgeler: 
Ehliyet elde etmek için bulunması gereken adaylarda bulunması gereken nitelikler ehliyet türüne göre istikrarsızlık gösterebilmektedir. Sürücü Belgesi fiyatları üzerinde keskin rol oynayan benzer nedenlerden biri de sürücü ehliyeti türüdür. Sürücü Belgesi alınmasının nedenine, hangi tür araçların kullanıldığına alt olarak her sene sürücü ehliyeti fiyatları ve sürücü ehliyeti türlerine tarafından değişmektedir. Sürücü Ehliyeti alma sürecinde kişinin zorunlu adli sicil kaydı niteliklerini taşıması, yaş sınırının altında kalmaması ve sağlık durumunun uygun olması şartları aranmaktadır. Şartların taşınmaması halinde sürücü belgesi alma süreci tamamlanamamaktadır.

Sürücü Ehliyeti sınavına antre ücreti kaç para: 
Sürücü Belgesi sınavına yönelik MEB'e ödenen iki ücret bulunmaktadır. Bunlardan ilki Teorik sınav ücreti(ya da elektronik sürücü ehliyeti sınavı) ve direksiyon sınav ücretidir. Teorik sınav ücreti 90 TL iken, direksiyon imtihan ücreti 130 TL'dir.

Sürücü Ehliyeti elde etmek için zorunlu belgeler neler: 
Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
4 Adet Biyometrik Fotoğraf
Sürücü olur sağlık raporu
Sicil kaydı(e-devlet üzerinden alınabiliyor.)
Öğrenim belgesi(Diploma, Geçici evrak, Tasdikname veya öğrenci belgesi)

E-Imtihan kaç dakika: 
Teorik sınav 45 dakika sürmektedir. Bu sınavda toplam 50 soru soruluyor ve asgari 35 içten cevap atamak gerekiyor. Yanlışlar, içten cevapları etkilemiyor.

Direksiyon sınavı kaç dakika sürecek:
Direksiyon sınavı 5+30 dakika almak üzere toplam 35 dakika sürmektedir. Sürücü adayına birincil 5 dakika içerisinde kullanacağı aracın iç ve dış donanımlarıyla ilgili sorular sorulmaktadır. Bu sorulara içten yanıt vererek ikinci adıma geçilir. Bu adımda şoför adayı kendini ispat etmek zorundadır. 3 renkli puanlama sistemi bulunmaktadır. Sarı, Mavi ve Kırmızı olmak üzere. En büyük hatalar kırmızı kategoride yer almaktadır. Bu tarz hatayı yapan sürücü adayının sınavı sonlandırılmaktadır. Ehliyet sınavında puanlama durumu laf konusu değildir. Başarılı veya başarısız durumu yer alır.

2022 sürücü belgesi harçları kaç para her şey dahil ne değin oldu?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum