İBB Meclisi'nde Sevtap Ayman tartışması! İstifa mı etti ettirildi mi? Eşinin ablasının arama kararı var

İBB Meclisi'nde Sevtap Ayman tartışması! İstifa mı etti ettirildi mi? Eşinin ablasının arama kararı var, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Ocak ayı herzamanki toplantısı yapıldı.

İBB Meclisi'nde Sevtap Ayman tartışması! İstifa mı etti ettirildi mi? Eşinin ablasının arama kararı var
11 Ocak 2022 - 16:11
İBB Meclisi'nde Sevtap Ayman tartışması! İstifa mı etti ettirildi mi? Eşinin ablasının arama kararı var,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Ocak ayı herzamanki toplantısı yapıldı. Toplantıda terör örgütleriyle bağlantısı olduğu iddia edilen İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü çalışanı Sevtap Ayman'ın istifası gündeme geldi.

İBB Meclis Ocak ayı alışılmış toplantısı, Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Ağırlama ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İBB'de 557 terör örgütleriyle ilintili çalışan olduğu" açıklaması tartışıldı. Terör örgütleriyle benzer olduğu bahis edilen İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü çalışanı Sevtap Ayman'ın istifası gündeme geldi.

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi Hamdullah Arvas'ın, Sevtap Ayman'ın istifasının detaylarınında içinde bulunduğu araştırma soru önergesi oy çokluğuyla kabul edildi.

"Kendisi mi istifa etmiştir?"

Hamdullah Arvas, "Basından öğrendiğimiz kadarıyla söz konusu şahıs istifa etmiştir. Bu iddia içten mudur? Kişinin kendisi mi istifa etmiştir ya da istifası mı istenmiştir? Soru önergemin başkanlık makamına havalesini arz ederim" dedi.

"Eşinin ablasının yani görümcesi ile ilgili bir arama kararı varmış"

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Arvas'a cevap vererek, "Bahsi geçen birey ilk olarak istifa etmiştir. Can güvenliği kalmadığı gerekçesiyle istifa etmiştir. Başka örgütlerle benzer olduğu içten değildir. Bahsi geçen kişinin eşinin ablasının yani görümcesi ile ilgili bir arama kararı varmış. Yalnız işin garip tarafı şu; ilgili birey o örgüt saflarına katıldığında bizim çalışanımızın yaşı 6'ymış. O olaydan dolayı terör ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Belediyelerde işe giriş kriterleri belli. Kendisi adli sicil belgesini sunmuştur ve bir sorun görülmemiştir. Çalışanımız kendisi ile ilgili soruşturmada 7 sene önce attığı tweet ile suçlanıyor, onu da diğer bir ad olarak attığı belirtiliyor. Eğer başka ad adı altında tweet atmak suçsa yeliz kod adlı AK Parti milletvekilini suçlamak gerekir" diye konuştu. 

"Kandil'e gitgide artarak bizzat direktifler aldığı tespit edilmiştir"

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise "PKK terör örgütü namına faaliyet yapan şahıslarla ile irtibatlı olduğu, örgüt adına haber yapan Jin Haber Ajansı içerisinde etkinlik gösterdiği ve 2011-2012 yıllarında terör örgütünün sözde üst düzey mensuplarının eylem talimatlarını edinmek üzere Kandil'e bana kalırsa gitgide artarak direktifler aldığı saptama edilmiştir. Tarık Bey'e soruyorum,  bu devletin emniyet makamları adliyedeki savcının iddianamesindeki bu ifadelerle böyle bir hanımefendiyi kendi ofisinde sekreter olarak çalıştırır mı? Ben size 1 ay önce soruşturma açmanızı talep etmiştim. Siz halk güvenliği adına gerekeni yapsaydınız bugün o bayan can güvenliğinden bahsetmezdi. Milletimiz bunu takip ediyor. Ülkemizi ayırmak isteyenlere karşısında, soysuzlara aleyhinde asilzade mücadelenin arkasındayız" dedi. 

"Varsa bir kabahat çıkarın ortaya"

CHP İBB Meclis Üyesi Ülkü Sakalar, Türkyılmaz'a seslenerek, "Sevtap Ayman bir bayan, bir anne. Eğer kocasının ablası bir yerlerden sorgulanıyorsa Sevtap Ayman'ın eşi devlet memurudur onu da soruştursaydınız. Ayman hakkında bir ceza kararı yok. 15 Temmuz'dan sonra Türk Cinayet Kanunu'nda olmayan suçlar buluş ettiniz. Varsa bir kabahat çıkarın ortaya. Biz Türkiye Cumhuriyet hukuk düzenine uygun şekilde insanların bireysel verilerine hürmet duyulmasını istek ediyoruz" dedi.

İBB Meclisi'nde Sevtap Ayman tartışması! İstifa mı etti ettirildi mi? Eşinin ablasının arama kararı var, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • kader kader
    Keşke belediye başkanı köydeki bu mezarlığa sahip çıkabilseydi.Mezarlık köydeki vatandaşların hayvanlarının otlak yeri olmuş malesef