25 ilde okullar tatil edildi! İşte son aktüel liste haberi

25 ilde okullar tatil edildi! İşte son aktüel liste, Gündem Haberleri.

25 ilde okullar tatil edildi! İşte son aktüel liste haberi
19 Ocak 2022 - 07:55
25 ilde okullar tatil edildi! İşte son aktüel liste, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Yoğun kar yağışı sebebiyle valilik kararıyla 25 ilde okullar tatil edildi. Elazığ'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Fırat Üniversitesinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

SİVAS'ta etkin olan yoğun kar yağışı sebebiyle yarın il genelinde birincil ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılmış açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, kar yağışının aralıklarla gün boyu devam edeceğinden eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

Vali Salih Ayhan, sosyal ağ hesabından yaptığı paylaşımda ise "Meteoroloji yeniden yüzünüzü güldürüyor. Sivas'ımızın nimeti olan karla birlikte size tatil de geldi. Gece oluşabilecek buzlanma da ulaşım güvenliğinizi negatif etkileyeceğinden Sivas genelinde eğitime yarın 1 gün ara veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Elazığ

Elazığ'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Fırat Üniversitesinde yarın eğitime ara verildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, şehir halkı genelinde yoğun kar yağışı ve negatif hava şartlarının devam ettiği, böylece Fırat Üniversitesi öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması için eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Osmaniye'de 2 ilçede okullar tatil edildi

Osmaniye'nin 2 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.
Bahçe ve Hasanbeyli ilçelerinde öğleden sonra başlayan ve akşam etkisini artıran kar yağışı nedeniyle sürücü ve yayalar şiddet anlar yaşadı.

Belediye ve Karayollarına ast ekipler, belli başlı arterlerin kar sebebiyle trafiğe kapanmaması için alıştırma başlatırken, kış lastiği ve zincir kullanmayan sürücüler baskı anlar yaşadı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bahçe ve Hasanbeyli'de ilçe merkezi ve emrindeki köylerde yüz yüze eğitime 19 Ocak Çarşamba ara verildi.

Bayburt

Bayburt'ta yoğun kar yağışı sebebiyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel bütün kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde yarın eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ulus kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın yönetimle ilgili izinli sayılacağı kaydedildi.

Kilis

Kilis'te etkin olan kar yağışı sebebiyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Kilis genelinde eğitime, rehabilitasyon merkezleri dahil 19 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Gebe, engelli ve kronik rahatsızlığı olan kamu personelinin de yönetimsel izinli sayılacağı aktarılan açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısında bulunuldu.

Tunceli

Tunceli'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava şartlarının hayatı zorlaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, "Büyük Kasaba merkezi ilk olarak elde etmek üzere Çemişgezek, Hozat, Pertek, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt ve Ovacık ilçelerimizde 19 Ocak Çarşamba günü tüm okullarımız tatil edilmiştir. Engelli ve hamile halk çalışanlarımız da idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Konya'da 14 ilçede okullar tatil edildi

Konya'da etkin olan kar nedeniyle 14 ilçede ve merkez ilçelerin bazı okullarında yarın yüz yüze eğitime ara verildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan karara kadar, Halkapınar, Beyşehir, Hüyük, Derebucak, Ereğli, Taşkent, Tuzlukçu, Bozkır, Seydişehir, Sarayönü, Derbent, Ahırlı, Akören ve Yunak ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde 19 Ocak Çarşamba günü uzak eğitim yapılacak.

öte yandan merkez Meram ilçesine emrindeki İnlice, Gökyurt, Hatunsaray, Karadigin, Kızılören, Sefaköy, Güneydere, Yeşiltekke, Karadigin Deresi, Evliyatekke, Yeşildere, Kavak, Kayhüyük, Boruktolu, Çomaklı, Çarıklar ve Kaşınhanı mahallelerindeki ilk, orta ve imam konuşmacı okulları ile bu okullara öğrencisi taşınan mesken yerlerinde uzaktan eğitim yapılacak.

Merkez Selçuklu ilçesinde ise Tepekent, Başarakavak, Sızma, Altında ve Yukarı Pınarbaşı, Dağdere, Güvenç ve Tatköy Mahallesi'ndeki okullarda eğitime yarın ara verildi.

Keza uzakta eğitim kararı alınan ilçelerde, engelli ve gebe ulus görevlileri de yönetimsel izinli sayılacak.

Karaman

Karaman'da etkin olan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle il merkezinde yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il merkezinde devamlı yoğun kar yağışı ile negatif hava koşulları sebebiyle her nesil kademedeki resmi, özel mektep ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 19 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, millet kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın yönetimle ilgili izinli sayılacağı bildirildi.

Sertavul Geçidinde ulaşım kontrollü sağlanıyor

diğer taraftan İç Anadolu ile Akdeniz bölgelerini bağlayan Sertavul Geçidi'nde kar, buzlanma ve sis nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Ekipler, kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor. Albenili türü araçlar ise şehir girişindeki mazot istasyonlarında bekletiliyor.

Karayolları ekipleri de Karaman-Mersin, Karaman-Konya ve Karaman-Ereğli kara yollarında kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Gaziantep

Gaziantep'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışının olduğunu belirtti.

Gül, açıklamasında, "Yoğun kar yağışı dolayısıyla 19 Ocak Çarşamba günü Gaziantep genelinde eğitime (ahali eğitim dahil) bir gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli ulus personeli idari izinli sayılacaktır. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın." ifadelerini kullandı.

Kastamonu

Kastamonu'da il merkezinde yoğun kar yağışı sebebiyle yarın okullarda eğitim öğretime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte yaşanan kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle birincil ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 19 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve gebe halk görevlilerinin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Kastamonu'da il merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim öğretime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte yaşanan kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle birincil ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 19 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu görevlilerinin de yarın idari izinli sayılacağı açıklama edildi.

Aksaray

Aksaray'da etkin olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il ve ilçelerde devam eden yoğun kar yağışı ile negatif hava koşulları nedeniyle her cins kademedeki resmi, özel mektep ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 19 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, millet kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın yönetimle ilgili izinli sayılacağı bildirildi.

Niğde

Niğde'de yarın okullar, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve negatif hava şartları nedeniyle 19 Ocak Çarşamba il genelindeki, birincil ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamuda görev yapan gebe ve engelli çalışanların ise yönetimle ilgili izinli sayılacağı kaydedildi.

Uşak

Uşak'ta negatif hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere tarafından şehir genelinde aşırı soğuk hava ve buzlanma beklendiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"19 Ocak 2022 Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığına alt il merkezi ve ilçelerimizdeki özel ve devlete ait okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, çocuk yuvası ve gündüz bakım evlerinde, özel öğretim kurslarında, muhtelif kurslarda, resmi ve özel okullarda aralıksız destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitim ve öğretime 1 gün süreyle daha ara verilmiştir. Ayrıca halk kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik hastalığı olan memur ve öteki ulus görevlileri 19 Ocak Çarşamba günü 1 gün süreyle yönetimle ilgili izinli sayılacaktır."

Burdur

Burdur'da yarın için beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya tarafından, Meteoroloji verilerine tarafından il genelinde yoğun kar yağışı öngörülüyor. Buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi muhtemel risklerden nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne emrindeki resmi ve özel okullarda eğitim 19 Ocak Çarşamba günü 1 gün zaman ile yüz yüze yapılmayacak.

Rehabilitasyon merkezleri ile yaygın eğitim kursları ve bütün özel kurslarda da yüz yüze eğitimlere bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

öte yandan alınan karar dahilinde, şehir merkezi ve ilçelerde görevli bütün engelli, hamile ve on yaş altı çocuğu olan (anne ya da babadan biri) ulus çalışanları da bir gün yönetimle ilgili izinli sayılacak.

Sakarya

 Sakarya'nın Taraklı ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın ara verilecek.

Taraklı Kaymakamlığından yapılan yazıyı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Hava koşulları nedeniyle 19 Ocak Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 günlüğüne ara verilmiştir."

Kilis

Kilis'te etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı sebebiyle Kilis genelinde eğitime, rehabilitasyon merkezleri dahil 19 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi. Hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan ulus personelinin de yönetimsel izinli sayılacağı aktarılan açıklamada, gerekli olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısında bulunuldu.

Kütahya

Kütahya ’da kar yağışı, buzlanma ve don olayları sebebiyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ”Kar yağışı, yollarda meydana gelebilecek buzlanma ve don olayları sebebiyle, Milli Eğitim Bakanlığı'na alt il merkezi ve ilçelerimizdeki özel ve resmi okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde anaokulu ve gündüz bakım evlerinde, özel eğitim kurslarında, muhtelif kurslarda, devlete ait okullarda devam etmekte olan destekleme ve yetiştirme kurslarında, özel okullarda devam etmekte olan takviye kurslarında 19 Ocak 2022 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Keza ilimiz genelindeki tüm millet kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan memur ve diğer kamu görevlileri 19 Ocak 2022 Çarşamba günü 1 gün süreyle yönetimle ilgili izinli sayılacaktır” denildi.

Tokat

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçede kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçe genelinde 19 Ocak Çarşamba resmi ve özel kreş, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildiği duyuruldu.

Nevşehir

Nevşehir'de kar nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılmış açıklamada, bölgede devam eden kar yağışı, muhtemel buzlanma riski ve olumsuz hava koşulları sebebiyle resmi ve özel okullarda eğitim ve öğretimin 19 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve gebe personelin de yarın yönetimle ilgili izinli sayılacağı bildirildi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da kar yağışı ve buzlanma sebebiyle okullar yarın tatil edildi. Vali Münir Karaloğlu, sosyal ağ hesabından yaptığı açıklamada, il genelinde etkin olan yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle yarın eğitim öğretime 1 günlüğüne ara verildiğini bildirdi. Karaloğlu, "İyi tatiller çocuklar." ifadelerini kullandı.

Gümüşhane

Valilikten yapılan yazılmış açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don olayının afiyet, ulaşım gibi negatif etkilerinin olabileceği değerlendirildiğinden Ulusal Eğitim Bakanlığına tabi her derece ve türdeki devlete ait, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin yarın tatil edildiği belirtildi.

Kamu kurumlarında görevli engelli ve gebe personelin de yarın yönetimsel izinli sayılacağı kaydedilen açıklamada, buzlanma nedeniyle trafiğe çıkacak sürücülere tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada salı ve çarşamba günü tüm birincil ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

Adıyaman Ulusal Eğitim Müdürlüğü kadar yapılan yazılmış açıklamada, "İlimiz genelinde negatif hava koşullarına tabi bir olumsuzluk yaşanmaması için, 18/01/2022 Salı ve 19/01/2022 Çarşamba günleri, Valiliğimiz kararıyla Adıyaman il genelinde (ilçelerimiz dahil) eğitim-öğretime 2 (iki) gün ara verilmesi kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bilecik

Bilecik'te sabahleyin saatlerinde başlayan ve sürekli süren kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Bilecik Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca bugün öğleden sonradan ve yarın tüm gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bütün devlete ait, özel mektep ve kurumlar tatil edildi. Keza kamuda çalışan engelli personel de bu süreçte yönetimle ilgili izinli sayılacaktır.

Malatya

Malatya'da da kar nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. 19 Ocak 2022 Çarşamba günü 1 gün süreyle okullarda eğitim yapılmayacak.

Malatya Valiliği tarafından kadar yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı ve negatif hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya ast olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar nedeniyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Ulusal Eğitim Bakanlığı'na alt her nesil ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer millet, kurum kuruluşlarına ait anaokulu ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 19 Ocak 2022 Çarşamba günü 1 gün zaman eğitime ara verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Bingöl

Bingöl'de de gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Bingöl Valiliği kadar yapılan açıklamada, şehir genelinde devamlı yoğun kar yağışı ve negatif hava koşulları nedeni ile il merkezi ve ilçelerde eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, özel anaokulu ve gündüz bakımevlerinde Çarşamba günü eğitim öğretime bir günlüğüne ara verildiği belirtildi. Açıklamanın devamında halk kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de benzer gün yönetimsel izinli sayılacağı aktarıldı.

25 ilde okullar tatil edildi! İşte son aktüel liste, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum