ABD'li komutan Joe Biden'e adresi gösterdi: Reçete Türkiye'de haberi

ABD'li komutan Joe Biden'e adresi gösterdi: Reçete Türkiye'de, Gündem Haberleri.

ABD'li komutan Joe Biden'e adresi gösterdi: Reçete Türkiye'de haberi
04 Şubat 2022 - 21:15
ABD'li komutan Joe Biden'e adresi gösterdi: Reçete Türkiye'de, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

ABD'nin eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Emekli Korgeneral Ben Hodges, ABD'nin Karadeniz, Orta Doğu ve Afrika'da etkin rol oynayabilmesi için niçin Türkiye ile ilişkileri düzeltmesi gerektiğini madde madde sıraladı.

ABD merkezli Hudson Enstitüsünde kıdemli uzmanı Michael Doran'ın sorularını cevaplayan ABD'nin eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Emekli Korgeneral Ben Hodges, Türkiye-ABD ilişkilerine dair manâlı değerlendirmelerde bulundu. Doran'ın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için ABD Başkanı Joe Biden'e neler nasihat edersiniz sorusu üzerine Hodges, üç madde sıraladı:

1- PKK/YPG'ye desteği kesmeli
Nüfusun yarısı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemese bile halkın birçok ABD'nin terör örgütü PKK/YPG're destek vermesinden rahatsız.

2- Türkiye ile bir Karadeniz stratejisi oluşturmalı 
Ukrayna bir NATO üyesi yok. O bölgede üç NATO üyemiz var ve bunları korumalıyız. Karadeniz'de Rusya'ya aleyhinde, Orta Doğu'da İran'a karşısında ve ayrıca Afrika'da strateji kurmalıyız.

3- Biden, Türkiye'yi 3 ay içerisinde Ankara'da ziyaret etmeli

ABD'li komutan Joe Biden'e adresi gösterdi: Reçete Türkiye'de, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum