Abdurrahman Dilipak: Türkiye, Malezya, Pakistan bir araya gelse uzaya mekik gönderiz

Abdurrahman Dilipak: Türkiye, Malezya, Pakistan bir araya gelse uzaya mekik gönderiz, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İslam Uzlaştırma Gücü oluşturulmasını önererek, "Malezya, Pakistan, Türkiye bir araya gelse, biz uzaya mekik de göndeririz, savaş uçağı da, füze de yapabilir.

Abdurrahman Dilipak: Türkiye, Malezya, Pakistan bir araya gelse uzaya mekik gönderiz
18 Ocak 2022 - 13:39
Abdurrahman Dilipak: Türkiye, Malezya, Pakistan bir araya gelse uzaya mekik gönderiz,

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İslam Uzlaştırma Gücü oluşturulmasını önererek, "Malezya, Pakistan, Türkiye bir araya gelse, biz uzaya mekik de göndeririz, savaş uçağı da, füze de yapabiliriz. Yapabiliriz de yapamıyoruz işte" dedi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Kazakistan ’daki gösterilerin İslam dünyası ile Türk dünyası aralarında bir savunma paktının gerekliliği konusunu gündeme getirdiğini belirterek "Lakin önce soralım; İslam ülkeleri yöneticileri ne dek İslam ahlakına ve İslami duyarlılığa sahip? ya da o ülke halkları ne dek İslam ahlakına tabi? Yani bizim önce her yerde Müslüman olmamız lüzum” görüşünü dile getirdi.

“Fiilen bu konu kulağa güzel geliyor! Batının örgütlediği BM, NATO, AB, UNESCO, FAO, WHO gibi örgütlerin başına İslam yazdınız mı bu meslek tamammış gibi geliyor. İslam Birleşmiş Milletleri, İslam NATO ’su, İslam Birliği. Hazır da bu yalnızca bir isimden ibaret değil” diyen Dilipak, D8 ’in halinin besbelli olduğunu yazdı. İslam ülkeleri aralarında yaşanan uyumsuzluktan bahseden Dilipak, “Nasıl olacak bu iş” dedi.
İslam Barıştırma Gücü oluşturulmasını öneren Dilipak özet olarak yazısına şöyle devam etti:

"Malezya, Pakistan, Türkiye bir araya gelse, biz uzaya mekik de göndeririz, savaş uçağı da, füze de yapabiliriz. Yapabiliriz de yapamıyoruz işte. Malezya da Pakistan da Çin grubunda, biz Batı grubundayız. Bir F35 konusunu bile çözemedik, S400 konusunu çözemedik. Herkesin teknolojisi öbür. Gelin biz büyük hedefe doğru, minik bir adımla başlayalım işe ve İslam Barışma Gücü oluşturalım. Natürel facia ve hengâme bölgelerinde barışı temin etmek üzere bir güçten laf ediyorum. Bu baskı yalnızca İslam coğrafyasında yok, İslami bir kimlikle tüm dünyada tabii facia bölgelerinde, insani yardıma gereksinim duyan tekrar tayin üstlenebilir. Bu yapı içinde asker, polis, jandarma, özel zor elemanları, zabıtalar yanında gönüllüler de tahsis üstlenebilir. İslam ülkelerindeki bütün Kızılay ve insani destek kuruluşları sisteme entegre edilebilir.”

Abdurrahman Dilipak: Türkiye, Malezya, Pakistan bir araya gelse uzaya mekik gönderiz, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum