Ahmet Necdet Sezer uzun aradan sonradan ortaya çıktı haberi

Ahmet Necdet Sezer uzun aradan sonradan ortaya çıktı, Gündem Haberleri.

Ahmet Necdet Sezer uzun aradan sonradan ortaya çıktı haberi
01 Şubat 2022 - 16:36
Ahmet Necdet Sezer uzun aradan sonradan ortaya çıktı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Atatürkçülük düşüncesinin iki temel nedeni var. Hepimiz biliyoruz, fikir ve bilim. Bu iki ilkeden, hatta Atatürk demiştir, 'benim söylediklerimle bilim çelişirse bilimi yeğleyin', fikir ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) göre Çankaya Belediyesi'nde, derneğin Kurucu Genel Başkanı "Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Kutlama ve 2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödülleri Töreni" düzenlendi.
Törene, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda misafir katıldı.
Törende konuşan ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Aksoy'un 31 Ocak 1990'da öldürüldüğünü anımsatarak, bu haftayı "Hak ve Demokrasi Haftası" olarak kabul ettiklerini bildirdi.

Aksoy'un, derneği kurmasından takriben 8 ay sonra katledildiğini söyleyen Bozkurt, "Bu aziz insanlar, bu karanlığı mutlaka aydınlatacak, buna adım değin eminim ve hiç kuşku duymuyorum; Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemalist cumhuriyeti, laik cumhuriyeti ebediyen payidar olacak" diye konuştu.
Törende ödülleri veren isim olan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de yaptığı konuşmada, "Atatürkçülük düşüncesinin iki temel nedeni var, hepimiz biliyoruz; us ve bilim. Bu iki ilkeden, hatta Atatürk demiştir, benim söylediklerimle bilim çelişirse bilimi yeğleyin. Us ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz"ifadelerini kullandı.

Ahmet Necdet Sezer uzun aradan sonradan ortaya çıktı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum