Alevi derneklerinden elektrik faturası kararı: Ödemiyoruz haberi

Alevi derneklerinden elektrik faturası kararı: Ödemiyoruz, Gündem Haberleri.

Alevi derneklerinden elektrik faturası kararı: Ödemiyoruz haberi
08 Şubat 2022 - 06:34
Alevi derneklerinden elektrik faturası kararı: Ödemiyoruz, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını duyurdu.

Aynı zamanda İstanbul Küçükçekmece'de Ilginç Dede Dergahı Idare Heyeti Başkanı da olan Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Alevi Dernekleri Federasyonun bileşenleri olarak elektrik faturalarını ödememe kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü mahkemelere toplu olarak başvuracaklarını gösteren Fırat, "Eşdeğer vatandaşlık istiyoruz. Buyrun gelin elektriğimizi kesin. Cemevlerimiz ticarethane yok, ibadethanemizdir" dedi. Fırat, konuya dair şunları söyledi:

"Aldığımız karar şu an 22 cemevini kapsıyor ancak kısa sürede bütün ülkedeki cemevlerini kapsayacak. Birçok yerden arayıp biz de ödemeyeceğiz diyorlar."

AİHM haklı bulmuştu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Cem Vakfının cami, kilise ve sinagoglarda olduğu gibi elektrik faturasından muaf tutulma talebinin Türk mahkemeleri göre olumsuz karşılanması üzerine yaptığı başvuruda cemevlerinin de ibadethane olduğuna ayrımcılık yapılamayacağı yönünde karar vermişti.

Alevi derneklerinden elektrik faturası kararı: Ödemiyoruz, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum