Ankara Beypazarı'nda bir hurdacı Gömleksiz Köprüsü'nü çaldı

Ankara Beypazarı'nda bir hurdacı Gömleksiz Köprüsü'nü çaldı, ANKARA'nın Beypazarı ilçesinde, 1936'da Kirmir Çayı üzerinde yapı edilen ve 44 yıldır hareketsiz olan Gömleksiz Köprüsü, çalındı.

Ankara Beypazarı'nda bir hurdacı Gömleksiz Köprüsü'nü çaldı
18 Ocak 2022 - 17:50
Ankara Beypazarı'nda bir hurdacı Gömleksiz Köprüsü'nü çaldı,

ANKARA'nın Beypazarı ilçesinde, 1936'da Kirmir Çayı üzerinde yapı edilen ve 44 yıldır hareketsiz olan Gömleksiz Köprüsü, çalındı. İş makineleriyle köprüyü yıkıp, 70 ton demiri tabyalarıyla birlikte kamyonlar ile götürdüğü tespit edilen hurdacı Z.K., yakalanarak tutuklandı.

Ankara ile Beypazarı arasındaki yolun Dibecik Mahallesi mevkisinde, Kirmir Çayı üstünde bulunan köprü, 1936 yılında yapıldı.

Betonarme yapı edilen köprü, 42 yıl hizmet verdi. Ankara ve Beypazarı arasında sürücülerin geliş-gidiş olarak kullandığı, yaklaşık 500 metre uzunluğundaki köprü, 1978 yılında meydana gelen su baskını felaketinde ağır hasar gördü.

Köprünün bir takım bölümleri yıkılırken, bazı yerlerinde de derin çatlaklar oluştu. Aynı yıl yeni köprünün yapılıp, devreye girmesiyle eski köprü, tembel kaldı.

Jandarma ortaya çıkardı
44 yıldır dingin olan köprü, yaklaşık 10 gün önce tabyaları ile birlikte çalındı. 2 iş makinesi ile yıkılan köprünün tabyaları, parçalar halinde kamyonlara yüklenip götürüldü. Çevredekiler, köprünün devlet ihalesi ile satıldığını düşünerek ihbarda bulunmazken, birkaç gün daha sonra jandarmanın fark etmesi üstüne alıştırma başlatıldı. Çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri de incelenerek yapılan çalışmada, Ankara'da hurdacılık yapan Z.K. göre köprünün çalındığı tespit edildi. Z.K., jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Köprü demirleri için CİMER'e başvurmuş
Z.K.'nin, tembel durumdaki köprünün demirlerini almak için CİMER'e başvuruda bulunduğu, olumsuz cevap almasına karşın 2 iş makinesi kiralayıp, köprüyü yıkarak, kamyonlarla parçalar halinde Ankara'daki hurdacılar sitesine götürdüğü ve burada parçalayıp, 70 ton demir elde ettiği belirlendi. Köprü demirlerinin değerinin, 500 bin TL olduğu belirtildi. Köprünün yıkım ve terhis çalışmasının 4 gün sürdüğü öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin peşinde adliyeye sevk edilen Z.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Köprünün parçalanması ve tahliyesinde çalışanların da ifadelerine başvuruldu.

"Resmi afet olduğunu düşündük"
Yakındaki mazot istasyonunda çalışan Özcan Güler, köprüdeki çalışmayı gördüğünü; ama Z.K.'nin ve çalışanların dar tavırları sebebiyle şüphelenmediklerini, devlete ait felaket olduğunu düşündüklerini söyledi. Güler, "Biz burayı ihaleyle aldılar, yıkıyorlar, değerlendirecekler, diye düşündük fakat sonra öğrendik fakat köprüyü çalmışlar. İş makineleri aralıksız çalıştı. Kimse şüphelenmedi. 5-6 gün sürdü. Aldılar götürdüler. Biz de daha sonra jandarmanın tahkikatıyla öğrendik" diye konuştu. 

Bölgedeki meslek yerine ait depoda bekçi olarak tayin yapan Cemalettin Çakıroğlu ise "Karayolları egzersiz yapıyor, sandık. 4-5 gün çalıştılar. Kepçe çalışıyordu. Hiç bu tarafa gelmediler. Kimler olduğunu da hiç görmedik" dedi.

öte yandan Gömleksiz Köprüsü'nün kayıtlı inşa olmadığı öğrenildi.

Ankara Beypazarı'nda bir hurdacı Gömleksiz Köprüsü'nü çaldı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum