Bakan Fatih Dönmez Isparta'da: Saatlerdir büyük kasaba elektriksiz kalmıştı haberi

Bakan Fatih Dönmez Isparta'da: Saatlerdir büyük kasaba elektriksiz kalmıştı, Gündem Haberleri.

Bakan Fatih Dönmez Isparta'da: Saatlerdir büyük kasaba elektriksiz kalmıştı haberi
05 Şubat 2022 - 21:29
Bakan Fatih Dönmez Isparta'da: Saatlerdir büyük kasaba elektriksiz kalmıştı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da yoğun kar yağışı sebebiyle yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin, "Isparta'daki bu zorlama günde devletimiz, milletimizin yanında, zorunlu müdahaleleri yapıyor, hayatı normale çevirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da 3 Şubat'taki yoğun kar yağışı sebebiyle yaşanan elektrik kesintisine ilişkin, "Şu lahza itibarıyla ilimiz genelinde bulunan 299 bin elektrik abonesinin takriben yüzde 93'ü enerjili durumdadır." dedi.

Dönmez, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde yaptığı basın toplantısında, iklim koşulları ve kar sebebiyle bir takım zorluklar olsa da takviye edilen personel ve araç sayısının şu lahza 280'e çıktığını söyledi.

Takım ve personel sayısının yaklaşık 5-6 kat artırıldığına sinyâl eden Dönmez, "63 sepetli vasıta, 37 arazi aracı, 11 kabinli vasıta, 3 vinç ve 19 jeneratörle kesintilere müdahale ediliyor." bilgisini verdi.

Dönmez, TEDAŞ koordinasyonunda komşu bölgelerdeki elektrik yayma şirketlerinden de personel ve vasıta takviyesi yapıldığını ifade etti.

Son birkaç yıldır ülkenin dağıtılmış yerlerinde sel, yangın ve depremlerin yaşadığını, o günlerde olduğu gibi bugün de devletin ilk andan itibaren müdahalede bulunduğunu anımsatan Dönmez, şunları kaydetti:

"Bugün de Isparta'daki bu güç günde devletimiz, milletimizin yanında, gerekli müdahaleleri yapıyor, hayatı normale çevirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Niyetimiz, amacımız, gün içinde özellikle büyük kasaba merkezinde enerjisiz bir tek abone kalmayıncaya dek çalışacağız. Bütün planlamalarımızı yaptık. Ben her yerde Isparta'ya geçmiş olsun diliyorum. Göstermiş oldukları metanet, anlama ve sabırdan nedeniyle Ispartalı hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. En kısa vakit içinde bu afetin etkilerini azaltacağız. Isparta'da hayatı normale döndüreceğiz."

Basın toplantısı öncesinde İl Yıkım ve Acele Şart Müdürlüğünde Bakan Dönmez başkanlığında bir buluşma yapıldı. Toplantıya, Vali Ömer Seymenoğlu, Türkiye Büyük Insanlar Meclisi Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AFAD'tan sorumluluk sahibi İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve yetkililer katıldı.

Bakan Fatih Dönmez Isparta'da: Saatlerdir büyük kasaba elektriksiz kalmıştı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum