Başından vurularak öldürülen Ömür Erez hemşire için İstanbul'da protesto: Her gün birine ağlıyoruz haberi

Başından vurularak öldürülen Ömür Erez hemşire için İstanbul'da protesto: Her gün birine ağlıyoruz, Gündem Haberleri.

Başından vurularak öldürülen Ömür Erez hemşire için İstanbul'da protesto: Her gün birine ağlıyoruz haberi
21 Ocak 2022 - 16:00
Başından vurularak öldürülen Ömür Erez hemşire için İstanbul'da protesto: Her gün birine ağlıyoruz, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

İSTANBUL'da afiyet çalışanları, Rahmi Yerinde kadar başından vurularak öldürülen Ömür Erez'in çalıştığı afiyet merkezi önünde tanımlama yaptı. Afiyet çalışanları Erez'in anısına sağlık merkezinin kapısına karanfil bıraktı.

Kartal'da dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Rahmi Yerinde, görevi başındaki Ömür Erez'i silahla başından vurarak öldürmüştü. Ömür Erez'in mesai arkadaşları ve fazla sayıda sıhhat çalışanı öldürülen Erez'in çalıştığı sağlık merkezi önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Ömür Erez için saygı duruşunda yer alan afiyet çalışanları, Erez'in anısına sıhhat merkezinin kapısına karanfil bıraktı. 

Basın açıklaması yapan, Hemşire ve Ebe Derneği Idare Heyeti Başkanı Vildan Aydınlatılmış, "Biz kimin acısını bilmiyoruz. Bundan Böyle bıçak kemiği geçti. Kadeh taştı. Bu önem taşınmaz katlanılmaz bir ayla geldi. Nereye baksak vandallık, tehdit ve güç. Artık jurnal mesaimizin rutini haline geldi bunlar. Her gün birini anıyoruz. Her gün birine ağlıyoruz. Biri için korkuyoruz. Ayrıca kadın keza sağlık çalışanı olarak kendimiz için iki kez korkuyoruz. Ömür hemşire birlikte burada hepimiz birlikte öldük. Biz ömrümüzü sağlığa adamışken Ömür'ümüzü teröre kurban verdik" dedi.  



"Kadın olduğumuz ve savunmasız olduğumuz için bu duruma düşmemeliyiz"
Başından vurularak öldürülen Ömür Erez'in mesai arkadaşı hemşire Nurdan Işıl Hayta, " Bende bu ülkenin vatandaşıyım. Devletine ve milletine alt bir insanım. Lütfen beni de korusun devletim. Bende akşam işimi bitirdikten daha sonra evime ve çocuklarıma dönmek istiyorum. Ben sağlık durumu sektörüne şevkle hizmet ediyorum. Ömrüm boyunca hizmet etmeye de devam edeceğim. Kadın olduğumuz ve savunmasız olduğumuz için bu duruma düşmemeliyiz. Bizde silahla gezip birilerinin başına ateş mi edelim" diye konuştu. 

Başından vurularak öldürülen Ömür Erez hemşire için İstanbul'da protesto: Her gün birine ağlıyoruz, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum