BİLSEM sınavı başvurusu 2022 form doldurma ne zaman bitiyor?

BİLSEM sınavı başvurusu 2022 form doldurma ne zaman bitiyor?, Ayrı alanlardaki üstün yetenekli öğrencilerin katıldığı BİLSEM sınavı için başvurular başlıyor.

BİLSEM sınavı başvurusu 2022 form doldurma ne zaman bitiyor?
18 Ocak 2022 - 15:46
BİLSEM sınavı başvurusu 2022 form doldurma ne zaman bitiyor?,

Ayrı alanlardaki üstün yetenekli öğrencilerin katıldığı BİLSEM sınavı için başvurular başlıyor. Öğrenciler BİLSEM sınavı için yetenek alanlarına tarafından sınıflandırılmak için 10-21 Ocak aralarında namzet gösterme işlemi için kayıt yaptıracaklar. BİLSEM sınavına 2022 yılında 1. 2. 3. ve 4. sınıflar girecek. Peki BİLSEM sınav başvurusu ne vakit, nasıl yapılır? BİLSEM sınavı 2022 ne vakit?

Farklı yeteneklere ve üstün zekaya sahip öğrencilerin, özel eğitim edinmek için girdiği BİLSEM sınavları ne vakit, başvurular ne zaman başlıyor araştırması başladı. 2022 yılında BİLSEM'e aday görüş işlemleri 10-21 Ocak aralarında yapılacak. BİLSEM'e kayıt hakkı şampiyon öğrencilerin ad listesi ise 19 Ağustos'ta bildiri edilecek. 

Öğrencilerin kabiliyet alanlarına kadar aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri aralarında düzenlenecek. Kayıt hakkı şampiyon öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek. 13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında ise kişisel değerlendirmeler yapılacak.

Öğrencilerin kabiliyet alanlarına göre namzet gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri aralarında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirmeye adalet kazanan öğrenciler 13 Mayıs tarihinde ilan edilecek.  

13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında bireysel değerlendirmeler yapılacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta duyuru edilecek.

Kişisel değerlendirme ne zaman: Ön değerleme uygulamaları tamamlandıktan daha sonra kabiliyet alanlarına göre Bakanlık göre belirlenecek puanı geçen öğrenciler kabiliyet alanlarına göre kişisel değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına kadar belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine tescil hakkı kazanacak.

Bireysel değerlendirme hak kazanan öğrenciler 13 Mayıs 2022 tarihinde duyuru edilecek.

BİLSEM uygulama: BİLSEM kullanım: Derslik öğretmenleri kadar kabiliyet alanlarına göre namzet gösterilecek öğrencilerin gözlem formları  e-okul Idare Veri Sistemi (İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri/Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu) üzerinden doldurulacak.

Aday gösterilen ve e-mektep Idare Bilgi Sistemi üzerinden gözlem formu doldurulan öğrencilerin hangi yetenek alanından namzet gösterildiği http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Bilsem sınavı nedir ve ne işe yarar: Bilsem sınavı özel yetenekli çocukların ön plana çıkmasını sağlayan soruları taşıyan sınavlardır. Bilsem sınavı aracılığıyla bilsem sınıflarına katılım sağlanabilir. Burada sadece özel yetenekli çocuklara yer verilmektedir. Bu özel eğitim kurumlarında özel kabiliyetli çocukların ihtiyacı doğrultusunda eğitim gösterilmektedir.

Kişisel değerlendirme giriş belgeleri ne zaman açıklanacak:

MEBBİS/BİLSEM Modülü /Kişisel Değerlendirme İşlemleri ekranı üzerinden bahşedilen randevu bilgilerinin yer aldığı fotoğraflı antre belgeleri okul müdürlüklerince 03 Haziran 2022 tarihinden itibaren e-Okul Yönetim Data Sistemi/ İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/ Sınav İşlemleri Modülünde yazdırılarak öğrenci velilerine imza karşılığında teslim edilecek.

2021-2022 Bİilsem takvimi

10-21 Ocak 2022: Gözlem formlarının doldurulması

02 Şubat 2022: Ön değerlendirme uygulamasına alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Mektep Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanması

19 Şubat 2022 - 08 Mayıs 2022: Öğrencilerin kabiliyet alanlarına kadar değerlendirmeye alınması

13 Mayıs 2022: Bireysel değerlendirmeye hak şampiyon öğrencilerin ilan edilmesi

16-23 Mayıs 2022: İtiraz başvurularının alınması

24-30 Mayıs 2022: İtirazların değerlendirilmesi

16-30 Mayıs 2022: Bireysel değerlendirme randevularının oluşturulması

03 Haziran 2022: Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Okul Idare Veri Sistemi üzerinden yayımlanması

BİLSEM sınavı başvurusu 2022 form doldurma ne zaman bitiyor?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum