Büyükçekmece 'de aramaların 4. gününde kayıp şahsın cesedi bulundu haberi

Büyükçekmece ’de aramaların 4.

Büyükçekmece 'de aramaların 4. gününde kayıp şahsın cesedi bulundu haberi
05 Şubat 2022 - 05:17
Büyükçekmece ’de aramaların 4. gününde kayıp şahsın cesedi bulundu, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

İstanbul'da bir şahsın kaybolduğu başvurusu üstüne geçtiğimiz salı gününden beri Büyükçekmece ’deki bir arazide yapılan kazı çalışmalarında bir erkek cesedi bulundu.

İstanbul'da İl Güvenlik Müdürlüğüne tabi özel ekiplerin Anadolu Adliyesi'nde yürütülen soruşturma dahilinde 20 Ocak ’tan bu yandan “kayıp” olarak aranan Murat K. ’nin bulunması için salı sabahleyin saatlerinde Büyükçekmece Pınar Mahallesi'ndeki boş bir arazide başlattığı çalışmalar bugün de devam etti. 15 kişiden oluşan özel ekip tarafından yapılan aramaların 4. gününde abes arazideki bataklık olan bölgede suyun vidanjör yardımıyla çekilmesinin gerisinde kayıp Murat K. ’ye ait olduğu farzedilen cesedin meslek makinasına takıldığı ve ardından ekipler kadar çıkartıldığı öğrenildi. Cesedin üzerinde Murat K. ’nin kaybolduğu gün üstünde bulunan kıyafetler olduğu belirlendi. öte yandan cesedin bulunduğu alan drone ile görüntülendi.

Emniyette kurulan özel takım sinyal izinden cesedin gömüldüğü araziye ulaştı
Ekiplerin durum uygun yapmış olduğu incelemeler sürerken, Murat K. ’nın kaybolması ile ilgili yürütülen soruşturma zarfında yapılan teknik ve maddi takibin detayları da ortaya çıktı. Silivri İlçe Güvenlik Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memurları Erdem Ö. ve Fatih E., 20 Ocak ’ta Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde polis kimliğini kullanarak Murat K. ’yı gözaltına aldı. Polisler, gözaltına aldıkları Murat K. ’yı emniyete götürmek yerine Şişli Çağlayan ’da buluştukları Baybaşin ailesine para karşılığı teslim etti. Murat K. ’nın Maltepe ’den Çağlayan ’a değin geçen 1 saatlik sürede telefonu sinyal verirken, Şişli ’den daha sonra sinyal kesildi. Bu sırada polislerin Murat K. ’yı teslim ettikleri Baybaşin ailesine mensup kişilerin telefonlarının Çağlayan ’dan daha sonra Büyükçekmece‘deki abes arazi çevresinde sinyal verdiği öğrenildi. Telefon sinyalleri ve HTS kayıtları detaylı şekilde araştırılınca aramalar salı gününden itibaren Pınartepe Mahallesi'ndeki arazide yoğunlaştı.

öte taraftan Erdem Ö. ve Fatih E. adlı iki polis ve onları azmettirdiği öne sürülen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin ailesinin fertlerinden Yavuz Y., Mehmet Muhakkak B., Habip B., Faysal G., Hasan A., 21. Dönem DSP Milletvekili Abdülsamet T. ve Tahsin C. isimli zanlılar gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Ofis Amirliğinde sorguya alınarak, gerisinde mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan iki polis ile birlikte Yavuz Y., Mehmet Belirlenmiş B., Habip B., Faysal G. ve Hasan A. tutuklanırken, DSP ’li Abdülsamet T. ve Tahsin C. ise tutuksuz yargılanmak üzere özgür bırakıldı.

Arazide yer alan cesetteki kelepçe kepçeye takıldı
20 Ocak'ta yapılan kayıp başvurusunun gerisinde başlatılan soruşturmada geçtiğimiz salı gününden beri söz konusu arazide İstanbul Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip göre yapılan kazı çalışmalarında yer alan erkek cesedinin üstünde kıyafetlerin olduğu öğrenilmişti. Ulaşılan yeni detaylarda cesedin sağ bileğine takılı kelepçe olduğu ve kelepçenin kepçeye takıldığı ortaya çıktı.

Büyükçekmece ’de aramaların 4. gününde kayıp şahsın cesedi bulundu, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum