Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon ve hayat pahalılığı açıklaması haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon ve hayat pahalılığı açıklaması, Gündem Haberleri.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon ve hayat pahalılığı açıklaması haberi
05 Şubat 2022 - 17:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon ve hayat pahalılığı açıklaması, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Başlangıç Töreni'ne, Vahdettin Köşkü'nden canlı temas ile katıldı. Bu projeyle 40 dakikalık yol 5 dakikaya inecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında enflasyon ve yaşam pahalılığı meselesine de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'a gitme planını iptal etmişti. Cumhurbaşkanı açılış programına videokonferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan'ın gündeminde idareli gelişmeler vardı. Elektrikte derece derece tarifede düşük tarifeyi 210 kilovatsaate çıkarmakla  rahat gelirli vatandaşların bir nebze rahatlayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çalışanların kazancını koruyacağız" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

-Sizinle Zonguldak'ta yüz yüze görüşmek için planladığımız ziyareti hava şartları nedeniyle bugüne ertelemiştik. Bugün de soğuk algınlığı nedeniyle gelemedik. Baht değilmiş. Canlı bağlantıyla da olsa açılışımızı yapmak istedik. Zonguldak her zaman emeğin sembolü olmuştur. 

-Bu tünelin adını, bu şehrin evladı Prof. Dr. Teoman Duralı'nın ismini verdik. Teoman Duralı 1 ve 2 tünellerinin resmi açılışını buradan yapıyoruz. Bu tünellerle birlikte Zonguldak Kilimli arasındaki mesafe 40 dakikadan 5 dakikaya inecek.

-Salgın döneminde herkes içine kapanırken bizim imal ve ihracata yüklenmemizin sebebi fırsatı değerlendirmekti. Sizler gördünüz döviz kuru üzerinden ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Aldığımız tedbirlerle bu sinsi planı sizlerle etkisiz ülkü getirdik. Kur dalgalanmalarının etkisiyle enflasyonla özlem etmediğimiz bir yükseliş yaşandı. Hayat pahalılığı aşağıda çalışanlarımızı ezdirmemek için en az ücretten öyle fazla alanda düzenlemeler yaptık. Hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz. Milletimizin adalet ettigi rahatlık düzeyine gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

-Enflasyon farkı öncelikle almak üzere tüm çalışanlarımızın gelir seviyelerini korumaya devam edeceğiz. Elektrik faturaları ile ilgili şikayetlerin artması sebebiyle minimum tarife miktarını aylık 150 kilovattan 210 kilovata çıkardık. İnşallah bu gelişme kuytu gelirli vatandaşlarımızı bir nebze rahatlatacak.

Ziyareti iptal etmişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın 5 Şubat 2022 günü Zonguldak ’a gelerek Teoman Duralı Tünelleri, Karaelmas Köprülü Kavşak ve Kilimli Sahil Yolu toplu açılış töreni gerçekleştirmesi ve Madenci Anıtı önünde miting yapması planlanıyordu. Kentteki tüm hazırlıklar sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın Zonguldak ziyaretinin iptal edildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon ve hayat pahalılığı açıklaması, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum