Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülhane Camisi'ni açtı: Müthiş bir mescit haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülhane Camisi'ni açtı: Müthiş bir mescit, Gündem Haberleri.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülhane Camisi'ni açtı: Müthiş bir mescit haberi
28 Ocak 2022 - 15:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülhane Camisi'ni açtı: Müthiş bir mescit, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi olarak tanıdık Sıhhat Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camisi ’nin başlangıç törenine katıldı. Sağlık Durumu Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii'de 2 bin birey ibadet edebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afiyet Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii başlangıç törenine katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçekten müthiş bir mescidin açılışını yapıyoruz. Burada emeği geçenleri şahsım ve milletim adına bilhassa tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Durumu Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii açılış törenine katıldı. Burada bir söylev yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sahiden muhteşem bir mescidin açılışını yapıyoruz. Burada emeği geçenleri şahsım ve milletim namına bilhassa tebrik ediyorum. Buranın yapımında Ziraat Katılım ’ın ciddi bir yatırımı oldu. Bundan nedeniyle da Ziraat Katılım ’a fazla fazla teşekkür ediyorum. Hakikaten burada Gülhane Hastanesinin içinde böyle bir mabedin olması ve Afiyet Bilimleri Üniversitemizin tamamıyla manevi boyutunu inşallah güçlendiren bir eser olması bakımından fazla önemli. Rabbimiz ne buyuruyor? ‘Kim beni için dünyada bir mescit inşa ederse, ben de onlar için cennette bir konut, saray yapı ederim ’ diyor. İnşallah bu mescidin yapımında emeği olanları her yerde şahsım ve milletim namına tebrik ediyorum. Burada yapılacak ibadetlerin ve öğrencilerimizin gerek kız gerek erkek, onlar için de hazır olan egzersiz mekanlarının gayet güzel olduğunu gördüm. Bundan nedeniyle da işin mimari boyutuna özen gösterdiklerinden dolayı mimarından mühendisine, işçisine ve yüklenici firmaya da teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar var olsunlar. Tekrardan Gülhane Askeri Tıp Akademisi içerisindeki bu eserin Ankaralılara hayırlı olmasını Allah ’tan diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardındaki duaya geçildi.

2 binin üstünde kişi aynı anda ibadet edebilecek
Temeli 2018 yılının Aralık ayında atılan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii, 4 bin metrekare üzerinde bin metrekare olarak tasarlandı. Selçuklu mimarisinin ön plana çıktığı cami, kubbesiz, düz çatı, tek minareli ve tek şerefeli olarak tasarlandı. Cami bünyesinde, benzer anda 100 kişinin kullanabileceği bir kütüphane, 120 karakter etüt salonu, kapalı otopark, gasilhane ve imam odası bulunuyor. Kapalı alanında aynı anda 2 bin 100 kişinin ibadet edeceği caminin iç ve dış doğramaları ahşap ve vitray cam biçiminde tasarlandı.
Başlangıç törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve fazla sayıda misafir katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülhane Camisi'ni açtı: Müthiş bir mescit, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum