Deniz Akkaya hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı

Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine kadar Deniz Akkaya ’nın eski menajeri Merih Yılmaz ’ın anlaştığı firmalardan alınan ücreti beceriksiz yatırdığını ve bu nedenle kendisine borcu olduğunu öne sürerek yanına yer alan 5 kişiyle birlikte Yılmaz ’ı darbettirip .

Deniz Akkaya hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı
16 Haziran 2022 - 16:43

Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine kadar Deniz Akkaya ’nın eski menajeri Merih Yılmaz ’ın anlaştığı firmalardan alınan ücreti beceriksiz yatırdığını ve bu nedenle kendisine borcu olduğunu öne sürerek yanına yer alan 5 kişiyle birlikte Yılmaz ’ı darbettirip zorla aracına el koyduğu bahis edilmişti.

Başına gelen olayların gerisinde Yılmaz, Gasp Ofis Amirliği ’nin yolunu tuttu.

10 YIL 5 AY HAPİS

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık kadar yürütülen soruşturma sonunda Deniz Akkaya ve beraberindeki 5 şüpheli hakkında ‘Yasal Alacağını Tahsil Etmek Nedeniyle Yağma Yapmak ’, ‘Cebir Korkutma veya Aldatma Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ’ suçlarından 10 sene 5 aya dek hapisleri istendi.

“ÜCRETİMİ EKSİK ÖDEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI”

İstanbul 19. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi ’nde görülen duruşmaya tutuksuz davalı Deniz Akkaya, ve diğer 4 sanık avukatları ile katıldı. Deniz Akkaya ’nın avukatı mahremiyet başvurusunda bulundu. Mahkeme heyeti mahremiyet talebini reddetti.

Dominant karşısında savunması yapan Deniz Akkaya, Merih Yılmaz ile sektörden bir arkadaşının tavsiyesi ile çalışmaya başladığını belirtti. Reklam amaçlı çalıştığı firmalardan alınan ücreti Merih Yılmaz ’ın hesabına yatırdığını bildiren Akkaya, “Kendisine güvendiğim için firmanın bana ne değin vergi ödediğini sorgulamıyordum. Bazı kişilerden Merih Yılmaz hakkında firmadan alınan parayı yetkisiz yatırıyor denildiği duydum. Anlaştığım firmalarla görüştüğümde Merih Yılmaz' ’ın hakkım olan paraları bana eksik yatırdığını öğrendim” dedi.

“BORCUNU OTOMOBİLİYLE ÖDEDİ”

Merih Yılmaz ’ı görüşmek için avukatının ofisine çağırdığını bildiren Akkaya, “Kalabalık bir ortamdı. Bir sosyal mesuliyet projesi için kontrat koşullarını konuşuyorduk. Merih Yılmaz geldikten sonra benden kestiği paralar hakkında tekrardan firmalarla görüştük. Parası olmadığını söyleyerek borcunu arabasıyla ödemeye karar verdi ve benim üzerime aşmak için gittik ardından bu işlem yaşandı” diyerek iddiaları kabul etmedi.

“YÜZLEŞTİK”

Deniz Akkaya ’nın avukatı görünüm kayıtlarının üstünde oynanma ihtimali olduğunu ileri sürdü.

Eski mankenin reklam ve tanıtım için anlaştığı işyeri çalışanı davalı Uğur Kemal Suksan ise “Deniz Bayan beni çağırmıştı. 350-400 bin lira dolandırılmıştı. Merih ile yüzleştik. Dövme, kavga ve darp gibi bir şey yaşanmadı. Merih bize 50 bin lira verdim deyip meğer Deniz Akkaya ’ya 20 bin lira vermiş. Ayrıca ünlüler üzerinden keza bizim ürünlerimizin satılan kutu üzerinden para alıyordu” diyerek suçlamaları kabul etmedi.

ERTELENDİ

Diğer tutuksuz sanıklar Erdi Taşçı, Murat Demir ve Oğuzhan Müezzinoğlu savunmalarında özet olarak ağız dalaşı olayı gerçekleşmediği sadece konuşulduğunu açıklama etti.

Mahkeme eksik hususların dinlenmesi üzere duruşmayı erteledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum