Diyanet mülakat sonuçları 2022 ne zaman açıklanır? Diyanet sonuçları sorgulama haberi

Diyanet mülakat sonuçları 2022 ne zaman açıklanır? Diyanet sonuçları sorgulama, Gündem Haberleri.

Diyanet mülakat sonuçları 2022 ne zaman açıklanır? Diyanet sonuçları sorgulama haberi
01 Şubat 2022 - 12:32
Diyanet mülakat sonuçları 2022 ne zaman açıklanır? Diyanet sonuçları sorgulama, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Diyanet İşleri Başkanlığı 7 bin 800 personel alacağını duyurdu. Kur'an kursu öğreticisi, imam konuşmacı ve müezzin kayyım pozisyonları için dilekçe yapan adayların mülakat sonuçları açıklandı. Peki Diyanet personel alımı tercihleri ne süre, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? İşte Diyanet görüşme sonuçları sorgulama ekranı ve bilmeniz gerekenler...

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım pozisyonlarına 7 bin 800 personel alınacağını duyurdu. Devlete Ait internet sitesinde yer alan duyuruya kadar, 1500 Kur'an kursu öğreticisi, 5 bin 600 imam hatip ve 700 müezzin kayyım elde etmek üzere 7 bin 800 sözleşmeli personel alınacak. Başkanlık taşra teşkilatında istihdam edilecek personelin görüşme sonuçları ile tercih sistemini erişime açtı.

Personel alımı tercihleri ne vakit: Diyanet 7 bin 800 personel tercihleri için ilan yayınlandı. Yazılmış ve görüşme aşamaları tamamlanan sözleşmeli personel alımına dair imtihan sonuçları açıklanarak ödev seçim sistemi erişime açıldı. Buna göre sözlü sınav sonucuna kadar seçim yapmaya yargı şampiyon adaylar, tercih işlemlerini 31 Ocak 2022 tarihinden 07 Şubat 2022 saat 23:55'e dek yapabilecek.

DİYANET MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

Personel alım tercihleri ne süre: ​2021 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam Konuşmacı, Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin Kayyım​ Sözlü Sınavı'na katılan adaylar, sınav sonuçlarını sinav.diyanet.gov.tr​ adresi üzerinden öğrendi. Sonuçların arkasından adaylar ''Diyanet persone alımı tercihleri nasıl yapılır?'' sorusuna odaklandı. Tercihler Diyanet sınav devlete ait internet sitesinden yapılacak.

Sözlü imtihan sonucunda başarılı olan adaylar, kendi kontenjan grubundaki rakam dikkate alınarak en fazla 25 tercih yapabilecektir.
Adaylar isteğe yan olarak;

Adaylar seçim işlemlerini 31.01.2022 – 07.02.2022 (saat 23:55) tarihleri arasında yapacaktır.
Adaylar yatırma sonuçlarını sinav.diyanet.gov.tr​ adresi üzerinden 11.02.2022 tarihinde öğrenebileceklerdir.
Tercihlere sipariş verme işlemlerinde sözlü imtihan galibiyet puanı en yüksek olana öncelik verilecektir. Sözlü imtihan galibiyet puanlarının eşitliği halinde;
Sınav sonucu yerleştirmesi yapılanlar, üç sene süreyle başka bir yere atanamayacaktır. Kontrat gereği üç takvim egzersiz süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerde benzer unvandaki kadrolara atanacaktır. Bu şekilde atananlar, benzer yerde minimum bir yıl daha tayin gerçekleştirmek zorunda olacaklardır.
Tercih yapıp tercihlerinden birine yerleştiği halde süresi içinde kanuni mazereti olmaksızın görevine başlamayanların tayin işlemleri yapılmayacak ve adaylar atanma haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

Diyanet personel alımı kullanım şartları nelerdir? 

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı duyurusunun ardından gözler uygulama şartlarına çevrildi. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı kullanım şartları:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ’nun 48 ’inci maddesinde bulunan genel şartları taşımak,
Diyanet İşleri Başkanlığı Ödev ve Yer Değişiklik Yönetmeliğinde yer alan karşılıklı özellik şartını taşımak,
Başvurunun son günü itibariyle unvan gruplarına tarafından tabloda açıklanmış öğrenim durumlarına sahip edinmek,
2020 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en düşük 50 puan almış edinmek,
Başvuru Formu yapacağı unvanda tayin yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
Hafızlık için başvuran adayların hafız olması,
Halen Başkanlığımız teşkilatında personel alımı yapılacak unvanlarda kadrolu ya da sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,
Adaylar sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.

Personel alımı sonuçları ne zaman: Diyanet İşleri Başkanlığı 7 bin 800 personel alımı için gelişmeler devam ediyor. Adaylar Diyanet personel alımı sonuçları hakkında araştırma yapıyor. Sonuçların ne süre açıklanacağı ile ilgili olarak net bir yorumlama yapılmadı.

 7800 personel alımı nasıl yapılır: 
Diyanet İşleri Başkanlığı kadar yapılan duyurunun arkasından adaylar değerlendirmenin nasıl olacağını merak etmeye başladı. Buna tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sözlü sınavında yerine geçmek için:

minimum 70 puan olmak,
Galibiyet sıralaması sözlü sınav puanı başlıca alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanların eşit olduğu takdirde sırasıyla KPSS puanı yüksek olana, KPSS ’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, yaşı büyük olana öncelik verilecek,
Başarılı olanlardan duyuru edilen kadro sayısı kadar adayın ataması yapılacak,
Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ne vakit? Diyanet İşleri Başkanlığı hangi branşlarda alım yapacak? Diyanet personel alımı şartları nelerdir? gibi sorularını cevapladık. Siz de Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı hakkında görüşleriniz yorumlara yazabilirsiniz.

Diyanet mülakat sonuçları 2022 ne zaman açıklanır? Diyanet sonuçları sorgulama, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum