Doktoru bıçaklayan saldırgana 16 sene hapis haberi

Doktoru bıçaklayan saldırgana 16 sene hapis, Gündem Haberleri.

Doktoru bıçaklayan saldırgana 16 sene hapis haberi
22 Ocak 2022 - 09:12
Doktoru bıçaklayan saldırgana 16 sene hapis, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

ANKARA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yardımcı Dr. Ertan İskender'i elinden bıçaklayan Bayram Nargüner, esir yargılandığı davada 16 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ANKARA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistan Dr. Ertan İskender'i elinden ve belinden bıçaklayarak yaralayan hastası Bayram Nargüner, tutuklu yargılandığı davada, 'kişiyi yerine getirdiği millet görevi nedeniyle mahsus öldürmeye teşebbüs' ve 'hakaret' suçlarından 16 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Bölümü'nde 27 Mayıs 2021'de meydana gelen olayda asistan Dr. Ertan İskender, daha önce ameliyatını yaptığı hastası Bayram Nargüneri'n bıçaklı saldırısına uğradı. Nargüler, odada tartıştıktan sonra dışarı meydana çıkan Ertan İskender'i koridorda peşine düşüp takip edip, ardından yaklaşarak, sırtının sağ kısmı ve sağ elinden bıçakladı. Yaralanan İskender, ameliyat edildi ve yaklaşık 1 hafta süren tedavisinin ardındaki hastaneden taburcu edildi. Ertan İskender, geçen 5 Ocak'ta ise hastanedeki görevinden istifa etti.

Olayın gerisinde hastane güvenliği tarafından etkisiz ışık halkası getirilerek gözaltına alınan Bayram Nargüner, nöbetçi sulh suç oluşturan hakimliğince tutuklandı. Nargüner hakkında 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bile bile öldürmeye teşebbüs' ve 'hakaret' suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"Pişmanım, olmasaydı iyiydi"

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutsak yargılanan davalı, bugün görülen karar duruşmasına cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Tanıkların dinlenmesi ardındaki cumhuriyet savcısı, mütalaasını açıklayarak, sanığın iddianame doğrultusunda cezalandırılmasını istedi. 

Ertan İskender ’in avukatı Özge Kalyoncu, savcılık mütalaasına katıldıklarını sanığın en üstteki sınırdan cezalandırılmasını istek etti.

Sanık avukatı ise müvekkilinin öldürme kastı ile hareket etmediğini, suçun 'yaralama' dahilinde değerlendirilmesi gerektiğini, 'hakaret' suçunun işlendiğine dair delil ise bulunmadığını bahis etti. 

Davalı Bayram Nargüner de son sözünde, "Pişmanım, olmasıydı iyiydi. Beraatimi istiyorum" dedi.

İndirim uygulandı

Duruşma heyeti, Bayram Nargüner'e 'kişiyi yerine getirdiği millet görevi sebebiyle kasıtlı olarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl, 'halk görevlisine hakaret' suçundan da 1 yıl 2 ay elde etmek üzere toplam 16 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Cezada takdir indirimi uygulanmadı.

Doktoru bıçaklayan saldırgana 16 sene hapis, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum