e-Devlet 'te yeni uygulama! Banka sorgulama hizmeti başladı haberi

e-Devlet ’te yeni uygulama! Banka sorgulama hizmeti başladı, Gündem Haberleri.

e-Devlet 'te yeni uygulama! Banka sorgulama hizmeti başladı haberi
04 Şubat 2022 - 21:16
e-Devlet ’te yeni uygulama! Banka sorgulama hizmeti başladı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Cumhurbaşkanlığı Dijital Değişim Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "murise ait mevduat-katılım fonu hesabı yer alan banka sorgulama" hizmetinin e-Devlet Kapısı üzerinden verilmeye başlandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Değişim Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, bu hizmetle birlikte, murise ait mevduat/katılım fonu bulunan banka hesaplarının artık gözden kaçmadan saptama edileceğini söyledi. "Murise ait mevduat/katılım fonu hesabı bulunan banka sorgulama" hizmetine ilişkin data veren Koç, "İlk etapta Yargı Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği göre, başvuranla muris aralarında veraset ilişkisi kontrolü yapılıyor, ardından ise Bankacılık Düzenleme ve Kontrol Kurumu (BDDK) göre bankalardan derlenen veriler üzerinden, uygulama sahibi vatandaşlara, mirasçısı oldukları şahısların hangi bankada hesabının olduğu bilgisi sunuluyor. Bu hizmetle varisler bundan böyle mahkemeler ya da Türkiye Noterler Birliği'nden alınan veraset ilamları ile servet bırakanların (murislerinin) banka hesaplarını e-Devlet Kapısı üzerinde görebilecek" dedi.

Koç, söz konusu hizmetle miras bırakan kişinin hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu varsa sorgulama sonucunda bu bankaların listeleneceğini ifade etti. Hizmet öncesinde varislerin bankalara ayrı ayrı müracaat ederek bu bilgiyi aldığına dikkati çeken Koç, "Murisin hangi bankalarda mevduat/katılım fonu hesabı bulunduğu bilgisi varisleri kadar net olarak bilinmiyor. Bu yüzden murisin hesabının bulunduğu ama varisleri tarafından varlığından farkında olunmayan hesaplar gözden kaçabiliyor. Bu hizmetle murise ait bütün mevduat/katılım fonu hesapları kolaylıkla erişilebilir oldu" dedi.



"Yakında varislerin işlemlerini kolaylaştıracak böylece çok hizmet e-Devlet Kapısı'nda yer alacak"
Koç, bu hizmetin bir açılış olduğunu devamı özelliğinde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. e-Devlet Kapısı hizmetlerinin hayatı kolaylaştırmasını amaçladıklarını ve bu doğrultuda hizmetleri geliştirmeye tartı verdiklerini vurgulayan Koç, "Şüphesiz Ki vakit çağımızda çok değerli. Bu hizmetimizle artık vatandaşımız banka banka ziyarete gitmek durumunda kalmayacak ve zamandan tasarruf sağlayacak. Bu ve sözde hizmetlerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakında varislerin işlemlerini kolaylaştıracak pek fazla hizmet e-Devlet Kapısı'nda yer alacak, bu konuda çalışmalarımız devam ediyor." biçiminde konuştu.

e-Devlet ’te yeni uygulama! Banka sorgulama hizmeti başladı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum