Emniyet'ten yolda kalan araçlarla ilgili yeni başvuru! haberi

Emniyet'ten yolda kalan araçlarla ilgili yeni başvuru!, Gündem Haberleri.

Emniyet'ten yolda kalan araçlarla ilgili yeni başvuru! haberi
21 Ocak 2022 - 16:00
Emniyet'ten yolda kalan araçlarla ilgili yeni başvuru!, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Şiddetli kar yağışı sebebiyle şehirlerarası trafikte yaşanan yolda vasıta kalmasından dolayı aksamalar için yeni karar alındı. Güvenlik Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlara yönelik yürürlüğe giren yeni uygulamayı açıkladı.

Güvenlik Genel Müdürlüğü, yolda kalan araçlarla ilgili yürürlüğe giren yeni uygulamanın detaylarını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Ülkemizde son günlerde mevsim koşullarına tabi olarak bazı bölgelerde yoğun kar yağışı yaşandığı ve bu yağışların da etkisiyle karayollarındaki trafik akışının negatif yönde etkilendiği bilhassa ticari olarak tartma taşıyan araçların kayarak yoldan çıktıkları, yolda kaldıkları, trafik kazasına karıştıkları ve arkalarından gelen trafiğin de durmasına niçin olarak yığılmalara ve bu bölgelere erişmede gecikmelere sebebiyet verdiği görülmektedir.

Bu yolların en kısa sürede trafiğe açılması ve ulaşımın sağlanması için; Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sigorta Birliği ile varılan mutabakat çerçevesinde, yolda kalan ağır taşıtların (treyler, cazibeli, kamyon vs.) kendi kasko ya da şirketlerinin yönlendireceği albenili/kurtarıcılar beklenmeksizin, karayolları ekipleri ile kolluk kuvvetlerinin koordineli tutacakları rapora istinaden, birey tasarrufuna bırakılmadan, emniyet şeridine veya yerinde olan en yakın alana çekilmesi sağlanacaktır.

Emniyet'ten yolda kalan araçlarla ilgili yeni başvuru!, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum