FETÖ 15 Temmuz sonrası hijyen evlerinde sigara, alkol bulundurarak gizlenmiş

FETÖ 15 Temmuz sonrası hijyen evlerinde sigara, alkol bulundurarak gizlenmiş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), darbe girişiminin arkasından örgütün "hijyen evleri" adı altında oluşturduğu yeni hücresel evlerine karşın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soru.

FETÖ 15 Temmuz sonrası hijyen evlerinde sigara, alkol bulundurarak gizlenmiş
18 Ocak 2022 - 16:49
FETÖ 15 Temmuz sonrası hijyen evlerinde sigara, alkol bulundurarak gizlenmiş,

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), darbe girişiminin arkasından örgütün "hijyen evleri" adı altında oluşturduğu yeni hücresel evlerine karşın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın yeni detayları ortaya çıktı.

FETÖ'nün, Ekim 2016'da örgütün Ankara'da lise ve üniversite öğrencileri üzerinden hücresel evleri oluşturarak tekrar yapılanmaya başladığı ihbarı üstüne Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Ailelerinde FETÖ'den operasyon görmüş öğrencilerin olduğu güncel hücreli yapılanmalarının, örgütün geçmiş dönemine nazaran daha eksik sayıda öğrencinin bir araya gelmesiyle oluşturulduğu belirlendi.

Üniversite öğrencilerinin, "örgüt evi" görünümünden uzakta tutmak için yerleştirildikleri hücreli evlerinin duvarlarına, usta ve sporcu posteri yapıştırma, bambaşka örgütlere ait kitap, dergi, gazete ile sigara ve içki bulundurma gibi tedbirler uygulandığı tespit edildi.

Buralarda kalan öğrencilerin deşifre olmamak için GSM hatları üzerinden çok az iletişim kurdukları, aralarındaki iletişimi genellikle internet tabanlı çalışan yazılım, tatbik, oyun ve internet siteleri içerisindeki sohbet odaları üzerinden veya Sim kartsız telefon üzerinden halka açık yerlerde bulunan kablosuz internete bağlanarak gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

Evlerde kalan öğrencilerin birbirlerinden ayrı mektep ve bölümlerde okumalarına ve karşılıklı noktaları bulunmamalarına karşın, öğrencilerin anne, baba ve kardeşlerinin FETÖ ile irtibatları nedeniyle adli ya da yönetimle ilgili işlem görmüş kişilerden oldukları ortaya çıktı.

 Firari örgüt mensuplarından kalan eşyaları kullanıyorlar
FETÖ terminolojisinde "hijyen evleri" olarak adlandırılan yeni hücre evlerinin finansmanının örgüt mensupları göre gizlilikle karşılandığı, yardımı alacak kişiyle yardımı getiren arasındaki irtibatın üçüncü kişiler tarafından koordine edildiği ve kendi arasında haberleşmedikleri dikkati çekti.

"Hijyen evleri"nde kullanılan eşyaların örgütle irtibatlı kişilerce depolandığı, bunların daha önce boşaltılan örgüt evlerinden ve yurt dışına kaçan örgüt mensuplarından kalan eşyalar oldukları tespit edildi.

Örgütün, "hijyen evleri"nde kalan öğrencilere sosyal hayatlarında öğrenci evinde kaldıklarını kesinlikle kimseye söylememeleri, sorulduğunda ise uzaktan bir bölgede bulunan yurt, misafirhane veya akrabalarında kaldıklarına dair cevaplar vermeleri için telkinlerde bulunduğu belirlendi.

"Hijyen evleri"nde FETÖ elebaşına ait kitapların okunması ve vaazlarının dinlenmesi gibi faaliyetlerin yazıldığı haftalık "çetele" tablosu tutulduğu, haftalık değerlendirmeler neticesinde evde kalan bu öğrencilerden yüksek puan toplayanların kadeh, çorap, eşarp, atlet gibi hediyelerle ödüllendirildikleri tespit edildi.

Örgütün çözülme sürecinden kurtulmak, tekrar yapılanarak teşkilatlanmak nedeniyle "hijyen evleri" açtığı, bu evlerde kalan öğrenciler kanalıyla örgütlenip devlete sızma amacı güttüğü belirlendi.

Soruşturma kapsamında 177 kararsız hakkında saptama yapıldığı, 47'si hakkında iddianame tanzim edilerek ulus davası açıldığı öğrenildi.

FETÖ 15 Temmuz sonrası hijyen evlerinde sigara, alkol bulundurarak gizlenmiş, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum