FETÖ son Osmanlı torununu düzmeceyle kaçırmış haberi

FETÖ son Osmanlı torununu düzmeceyle kaçırmış, Gündem Haberleri.

FETÖ son Osmanlı torununu düzmeceyle kaçırmış haberi
22 Ocak 2022 - 12:14
FETÖ son Osmanlı torununu düzmeceyle kaçırmış, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

FETÖ'cüleyin Güney Afrika ’daki“son Osmanlı Başkonsolosu” Mehmet Remzi Bey ’in naaşını kendi yaptırdıkları camiye sahte belgeler düzenleyerek kaçırmış ve propaganda amaçlı kullanmış.

1916 ’da Johannesburg ’da hayatını kaybeden Güney Afrika ’daki“son Osmanlı Başkonsolosu” Mehmet Remzi Bey ’in naaşı, FETÖ ’cüler göre 2011 ’de yasa dışı şekilde mezarından alınarak örgüte ait bir caminin bahçesine taşınmış, uzun hukuk mücadelesi sonrası naaş 18 Ocak ’ta Johannesburg ’daki başlıca kabir yerine geri defnedilmişti.

Hukuksuz taşımaya karşı başlatılan mücadelenin mimarlarından Avukat İsmail Ayoub, FETÖ ’cülerin çevirdiği entrikaları Yeni Şafak ’a anlattı. Ayoub, naaşın alıkoyularak nakledildiği Nizamiye Camii ’nin dernek başkanı ve FETÖ ’nün bölge sorumlusu Aydın İnal ’ın hukuka aykırı olarak sahte ifade ve düzenledikleri sahte belgelerle mahkemeyi aldattığını kaydetti.

İkisi de FETÖ okulunda okumuş
11 yıl önce alıkoyulma işleminde FETÖ iltisaklı kişilerce yapılan başvuru formu için düzenlenen belgelerin asılsız olduğunu ifade eden kabir yeri davasının avukatı Ayoub, izin belgesinde yeminli ifadeleri bulunan S.K. ve U.T. ’nin FETÖ ’nün Nizamiye Okulu ’nda eğitim gören kimseler olduğunu; fakat Okumuş İnal ’ın bu kimseleri Remzi Bey ’in torunları olarak mahkemeye açıklama ettiğini anlattı:

“S.K. ve U.T. ’nin kimlik fotokopileri Nizamiye Okulu ’nda dosyalarda bulunuyordu. Bu kimlikleri kullandılar ve adlarına yalan beyan düzenleyip imza attılar. S.K. ve U.T. ile irtibata geçtiğimizde, böyle bir ifade vermediklerini, adlarına atılan imzanın ise onlara ait olmadığını belirttiler. Naaşın orijinal yerine taşınma sürecine şahit olarak yardım verdiler.”

Süreci uzatmaya çalıştılar
FETÖ ’cülerin dava sürecini uzatmak için büyük mücadele verdiğini belirten Ayoub, cami ile dava sürecinde temasa geçtiklerini ancak kendilerini bir hukuk firmasına yönlendirdiklerini söyledi. Hukuk firmasının, “merhum Başkonsolos ’un torunlarını temsilcilik ettiğini” savunduğunu aktaran Ayoub, “İki torun 1960 ’larda Güney Afrika ’dan göç etmişti. Biri Kanada, diğeri Avustralya ’da yaşıyordu. Hiç geri dönmemişlerdi. Fakat hukuk firması, torunları temsil ettiğini bahis ediyordu. Mahkeme başvurusuna karşı çıkmak için müsade aldılar ve bu da mahkeme sürecini geciktirdi. Ancak engel olamadılar” ifadelerini kullandı.

Geri almamız 4 yıl sürdü
Alınacak taşınma izninin meşakkatli bir süreç içerdiğini bildiren İsmail Ayoub, “İzin alma süreci uzundur. Pretorya Yüksek Mahkemesi merhum Başkonsolos ’un naaşının mezardan çıkarılıp baştan gömülmesine karar verdikten daha sonra bu işlem 4 ay sürdü, dava ise tam 4 sene. Başlıca hırsızlık durumunda ise sahte belgelerle müsade 3 gün içinde verilmiş” diyerek, naaşın 11 sene önce sahte evraklarla apar topar çalındığını ortaya koydu.

Nihayet rahat içinde yatacak
Mignon Juliette Gatcke, büyükbabasının Mehmet Remzi Bey isminde bir Türk diplomatı olduğunu 10 yaşındayken babaannesi Helene Bayan ’dan öğrendiğini söyledi. Helene Bayan ’ın eşinin cenazesini İstanbul ’a taşıma çabalarının savaş şartlarında sonuçsuz kaldığını ifade eden Gatcke, ailenin ardından Mehmet Remzi Bey ’den kalan bazı eşyalarla birlikte Cape Town ’a taşındığını aktardı.

Gatcke, büyükannesinin büyük babası hakkındaki hikayeleri çoğunlukla “en sevgili torun” olan ablasına anlattığını belirterek “Ablam Helene de bu konuda incelemeler yapmıştı lakin maalesef kendisi alzaymıra yakalandı” dedi. Büyükbabası Mehmet Remzi Bey ’in mezarına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gatcke, “Büyükbabam nihayetinde rahat içinde uyuyabilecek” şeklinde konuştu.

FETÖ propaganda için kullandı
M.Remzi Bey ’in keza Güney Afrika halkı, hem de Türkler için kayda değer bir amblem olduğunun altını çizen Avukat İsmail Ayoub, FETÖ ’cülerin naaşı “propaganda malzemesi” olarak kullandığını belirtti. “Merhum Başkonsolosun cenazesinin Türkiye ’nin de arasında olduğu çoğu ülkede TV belgeseli dahil almak üzere farklı mecralarda propaganda arabulucu olarak kullanıldığını biliyorum” diyen Ayoub, örgütün camide sergilediği naaşı bölgede kendi faaliyetlerine referans olarak gösterdiğine muhabere etti.

Kabir taşı ortada yok
Avukat Ayoub, FETÖ ’cüler göre 11 sene önce Mehmet Remzi Bey ’in mezarı taşınırken orijinal kabir taşının çalındığı bilgisini de verdi: “Mezara ait 1916 yılından kalma orijinal bilye kabir taşı kayıp. Tombstone mezar taşları bakımından oldukça benzersizdir. Orijinal yazı, mermer mezar taşına ince iğnelerle, ince kurşun metal üzerine işlenir. Remzi Bey ’in kabir taşındaki yazılarda altın kaplamalar vardı.”

FETÖ son Osmanlı torununu düzmeceyle kaçırmış, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum