Forbes'ten Yunanistan analizi: Türk donanmasıyla boy ölçüşemez

Forbes'ten Yunanistan analizi: Türk donanmasıyla boy ölçüşemez, ABD'nin Forbes dergisinde Türkiye ve Yunanistan donanmalarını kıyaslayan bir yazı yayımlandı.

Forbes'ten Yunanistan analizi: Türk donanmasıyla boy ölçüşemez
01 Ocak 2022 - 02:34
Forbes'ten Yunanistan analizi: Türk donanmasıyla boy ölçüşemez,

ABD'nin Forbes dergisinde Türkiye ve Yunanistan donanmalarını kıyaslayan bir yazı yayımlandı. Türk donanmasının her sene önemli ölçüden büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çekilerek, "Yunanistan, Türkiye'yle muhakkak yükseklik ölçüşemez" denildi

ABD'nin Forbes dergisi Yunanistan ile Türk donanmasını karşılaştırarak Türkiye'nin donanmadaki başarısını gündemine taşıdı.

"Yunanistan, Türkiye'ye ayak uydurabilmek için donanmasını yükseltmeye gereksinim duyacak" başlıklı Paul Iddon imzalı yazıda Türk donanmasının her sene hedefine yeni bir tanesini ekleyeceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Yunanistan, rakibi Türkiye'nin çabuk çoğalan deniz gücüne direnmek için daha yeni ve daha çağdaş savaş gemilerine ihtiyaç duyacaktır. Yunanistan, her sene önemli ölçüde artan ve büyüyen Türkiye'yle şüphesiz boy ölçüşemez."

Dergide Türkiye'nin gelecek yıllardaki deniz filosu planlarından bahsedilirken Yunanistan'ın Türkiye'nin gelişen deniz gücüne karşı önlem alması gerektiği açıklama edildi.

"Türkiye her yıl bir tane ekleyecek"

Türk donanmasına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"23 Ocak'ta Türkiye, lokal olarak inşa edilen birincil fazla amaçlı fırkateyni olan TCG İstanbul'u denize indirdi. şimdi altı yeni Type-214 havadan bağımsız tahrikli denizaltı yapı ediyor ve 2022 ile 2027 yılları aralarında donanmasına her yıl bir tane eklemeyi hedefliyor.

"Deniz gücünü sergilemekten çekinmiyor"

Türkiye, muhteşem deniz gücünü sergilemekten çekinmedi. 2019 yılında 100'ün üstünde Türk donanması gemisi filonun çağdaş tarihinin en büyük ve en detaylı tatbikatı olan Türkiye çevresindeki üç denizde eş zamanlı tatbikatlara katıldı.

"Yunanistan, Türkiye'nin gücünün farkında"

Yunanistan, Türkiye'nin artan deniz gücünün ve anlaşmazlığa neden olan sular ve doğal kaynaklar üzerindeki iddialarını daha enerjik ve saldırgan bir şekilde ortaya sıralama konusundaki büyüyen isteğinin elbette haberdar. Yunanistan, nihayetinde ne yapmayı seçerse seçsin donanmasının deniz gücü dengesinin istikrarlı bir şekilde Türkiye'nin lehine değişmesini durdurmak için daha büyük ve artan bir şekilde daha sofistike rakibine üçgenin taban olmayan kenarı uydurmak için manâlı tedariklere ve yükseltmelere ihtiyacı olduğu açık açık ortaya çıktı."

Forbes'ten Yunanistan analizi: Türk donanmasıyla boy ölçüşemez, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum