Fuat Oktay tarihi açıkladı: Paşinyan Türkiye'ye gelecek haberi

Fuat Oktay tarihi açıkladı: Paşinyan Türkiye'ye gelecek, Gündem Haberleri.

Fuat Oktay tarihi açıkladı: Paşinyan Türkiye'ye gelecek haberi
05 Şubat 2022 - 09:19
Fuat Oktay tarihi açıkladı: Paşinyan Türkiye'ye gelecek, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Mart ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

A Haber canlı yayınında gazeteciler Haktan Uysal, Banu El ve Mahmut Övür'ün sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Ermenistan arasında yeniden normalleşme adımlarının atılmasına da değinen Oktay, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Mart ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Karabağ işgalinde en büyük zararı Ermenistan halkı gördü"
"Karabağ'da işgali yok sayamazdık. Derhal zararı Ermenistan halkı gördü. Gidin Ermenistan'ı görün. Ekonomisi depresyon noktasında bir Ermenistan var. Fakat, geçen Karabağ özgürleştirmesi diyebileceğimiz, bizim de sonuna kjadar yardım verdiğimiz süreç, savaş gibi algılansa bile fiilen barışın anahtarı oldu."

"Paşinyan, Antalya diplomasi forumuna gelecek"
"Hem de buradan en büyük kazancı da Ermenistan sağladı. Hemencecik akabinde Cumhurbaşkanımız, sayın Aliyev ile birlikte bu, Minsk grubu ile birlikte çözmek istemedikleri bir sorundu. Biz bunu şimdi çözdük. Şimdi barış zamanı. Bölge ülkeleri, cümbür cemaat bunun tarafı olsun.  Bölgeyi bir refah bölgesine dönüştürelim. Bunun anlaşılması bir yılı aldı. Ermenistan da bunu anlamış durumda. Müşterek özel temsilcilerin atandığı, şu anda de Ermenistan Başbakanı'nın Antalya'daki Diplomasi Forumu'na katılacağı bir diplomatik sürece gelmiş durumdayız. Arzu ederiz fakat bu işlem hızlansın."

Fuat Oktay tarihi açıkladı: Paşinyan Türkiye'ye gelecek, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum