Gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı haberi

Gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı, Gündem Haberleri.

Gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı haberi
22 Ocak 2022 - 19:22
Gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri sebebiyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen gazeteci Sedef Kabaş, çıkarıldığı sulh suç oluşturan mahkemesince tutuklandı

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan sulh suç oluşturan mahkemesine sevk edilen gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı.

Cumhurbaşkanına hakaret ’ suçundan hakkında başlatılan soruşturma zarfında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen gazeteci Sedef Kabaş, çıkarıldığı savcılıkça ‘Cumhurbaşkanına hakaret ’ suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Katıldığı bir televizyon programındaki konuşmalara ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında başlatılan soruşturma zarfında gözaltına alınan Sedef Kabaş, adliyeye gönderildi.

İstanbul Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir televizyon programında yaptığı konuşmasıyla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında Kabaş'ı Üsküdar'daki bir otelde gözaltına aldı.

RTÜK, Kabaş'ın hakaretleri için harekete geçti
Sosyal medyada büyük tepkilere yol açan talimat sonrası Twitter hesabından bir paylaşım yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "çözümleme" kararı aldıklarını duyurdu.

Şahin yaptığı açıklamada, "TELE 1 yayınlama kuruluşunda, Sedef Kabaş ’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı amaç bölge kabul edilmesi katiyen olası olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu birincil Üst Kurul toplantısında Komite gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız." dedi.

Gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum