Güngören'de anne ve çocuklara çarpan hafriyat kamyonu sürücüsü tutuklandı haberi

Güngören'de anne ve çocuklara çarpan hafriyat kamyonu sürücüsü tutuklandı, Gündem Haberleri.

Güngören'de anne ve çocuklara çarpan hafriyat kamyonu sürücüsü tutuklandı haberi
01 Şubat 2022 - 20:37
Güngören'de anne ve çocuklara çarpan hafriyat kamyonu sürücüsü tutuklandı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

GÜNGÖREN'DE iki çocuğuyla karşıya geçmeye çalışan Nihal Akbaş'a çarparak ölümüne niçin olan hafriyat kamyonu sürücüsü tutuklandı.

Sürücü hakimlikteki ifadesinde, “Sola döneceğim esnada sinyal vermedim. Ama aynamı kontrol etmiştim. Olay sebebi ile pişmanım. Kaza sonrası araçtan inince maktulü aracın aşağı görmem üzerine korktum ve olay yerinden uzaklaştım" dedi.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Güven Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı üstünde meydana geldi. 34 ZM 211 plakalı hafriyat kamyonunun sürücüsü Semih El Hatır, iki çocuğuyla yolun karşısına geçmeye çalışan Nihal Akbaş'ı fark etmedi. Şoför kullandığı kamyonla anne ve iki çocuğuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle çocuklar caddeye savrulurken anne Nihal Akbaş ise kamyonun aşağı kaldı. Kazayı görebilen çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine ihbar etti. Sağlık Durumu ekipleri, kamyonetin altında kalarak ağır yaralanan kadını birincil müdahalenin peşinde en yakın hastaneye kaldırdı. Kamyonet sürücüsü polis ekiplerince gözaltına alınırken hastaneye kaldırılan Akbaş yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çocukların ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Korktum ve durum yerinden uzaklaştım
Emniyetteki işlemlerinin peşinde Bakırköy Yargı Sarayı'na getirilen şüpheli Semih El Hatır çıkarıldığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, “Ben bir yapı şirketinin TIR şoförlüğünü yapıyorum. TIR kullanmaya yetkili şoför belgem var. Bu belgeyi Suriye'de almıştım. TIR ile seyir halindeyken sol şeridin boşaldığını gördüm. Aracımla hareket ederken insanlara çarptığımı fark ettim. Elbette onları görmemiştim. Sola döneceğim esnada sinyal vermedim. Oysa aynamı denetim etmiştim. Olay sebebi ile pişmanım. Kaza sonrası araçtan inince maktulü aracın aşağı görmem üzerine korktum ve olay yerinden uzaklaştım. sonra patronumu arayarak olaydan bahsettim. Özgürlük bırakılmak istiyorum ifadelerini kullandı.

Değişken Semih El Hatır'ın avukatı ise müvekkilinin 18 yaşından beri kamyon ve TIR kullandığını, tecrübeli olduğunu söyleyerek, “Müvekkilimin durum yerini terk etmesinin sebebi kendisinin Suriye vatandaşı olması ile çevrede bulunan vatandaşlar göre baskı görme korkusudur. İş yerine gider gitmez polise haber vermiştir" diye konuştu.

Güvenilmez hakimlikteki ifadesinin arkasından “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güngören'de anne ve çocuklara çarpan hafriyat kamyonu sürücüsü tutuklandı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum