Güvenlik güçleri FETÖ ve DAEŞ'e aleyhinde eğitiliyor: Diyanet'ten örgütlere karşısında din istismarı eğitimi haberi

Güvenlik güçleri FETÖ ve DAEŞ'e aleyhinde eğitiliyor: Diyanet'ten örgütlere karşısında din istismarı eğitimi, Gündem Haberleri.

Güvenlik güçleri FETÖ ve DAEŞ'e aleyhinde eğitiliyor: Diyanet'ten örgütlere karşısında din istismarı eğitimi haberi
18 Şubat 2022 - 16:53
Güvenlik güçleri FETÖ ve DAEŞ'e aleyhinde eğitiliyor: Diyanet'ten örgütlere karşısında din istismarı eğitimi, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Polis Akademisi aralarında imzalanan iş birliği protokolü zarfında, polislere "Din İstismarıyla Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu konferanslar verilmeye başlandı.

Diyanet, emniyet mensuplarına dürüst dini bilginin önemini ve dini istismar eden FETÖ ve DAEŞ gibi terör örgütlerini anlatıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dini istismar eden FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da devlete ve millete çok acı bir olay yaşattığını söyledi.

Albayrak, Diyanet'in de din istismarıyla mücadelede sahih dini bilginin önemini anlattığını vurguladı:

- İmzalanan protokol zarfında Polis Akademisi mensuplarına seminerler vermeye başladık. Bu egzersiz her iki kurumun karşılıklı meslek birliği, anlayışı ve özverisiyle devam ediyor şimdi.

 "SUNUMLAR VE KİTAPÇIKLAR HAZIRLIYORUZ"

Protokolün, devletin güvenliğinden sorumlu polis ile devletin dini güvenliğinden sorumluluk sahibi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilmesinin önemine sinyâl eden Albayrak, şu bilgileri verdi:

- Diyanet İşleri Başkanlığı, devletin dini güvenliği ve manevi rehberliğinden sorumludur. Dolayısıyla milletimizin, devletimizin birlik ve beraberliğine kasteden FETÖ güya yapılarla uğraş etmek için araştırmalar yapıyoruz. Sunumlar ve kitapçıklar hazırlıyoruz. Bunları Polis Akademisi ile paylaşıyoruz. Polislerimize sahih dini bilginin öneminin yanı sıra dini istismar eden FETÖ ve DAEŞ gibi terör örgütlerini de anlatıyoruz. Bu terör örgütlerinin Kur'an ve sünneti, bağlamından nasıl kopardığının eğitimini veriyoruz.

Albayrak, amaçlarının, devlet emniyet mücadelesi verirken art niyetli olmayanların bundan hasar görmemesi olduğunu söyledi.

Vaiz ve irşat faaliyetlerini cami dışarıda vermeye gayret ettiklerini dile getiren Albayrak, şunları belirtti:

- Yalnızca konferans değil, yazılmış ve görsel materyallerle bunu destekliyoruz. Bu eğitimleri Polis Akademisinin şubesinin bulunduğu tüm illerde vermeye başladık. Müftülerimiz, vaizlerimiz Başkanlığımız göre özel eğitim aldı. Bu noktada bir istek geldiğinde arkadaşlarımız gereken sunumu yapıyorlar. Eğitimlerde polislerimiz için önemli olan vatan, din, diyanet, halk, şehadet, gazilik gibi manevi derecelerin önemi üstünde de duruyoruz.

Güvenlik güçleri FETÖ ve DAEŞ'e aleyhinde eğitiliyor: Diyanet'ten örgütlere karşısında din istismarı eğitimi, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum