Havalar soğuyunca balık tezgahları doldu taştı! Hamsinin fiyatı düştü haberi

Havalar soğuyunca balık tezgahları doldu taştı! Hamsinin fiyatı düştü, Gündem Haberleri.

Havalar soğuyunca balık tezgahları doldu taştı! Hamsinin fiyatı düştü haberi
31 Ocak 2022 - 12:21
Havalar soğuyunca balık tezgahları doldu taştı! Hamsinin fiyatı düştü, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte denizlerde ballık bolluğu yaşanıyor. Ağlarda kendini her tarafta belirten ançuez de kilosu 25 liradan herif buluyor.

Geçtiğimiz ay Gürcistan'a kaçan hamsi, soğuk hava ile birlikte bitmiş Karadeniz'e döndü. Tezgahlarda yerini alan ançuez keza balıkçının keza de vatandaşın yüzünü güldürdü. Karadeniz'de olmaması nedeniyle kilosu 60 liraya değin çıkan hamsi, şimdilerde 25 liradan tip buluyor. Düzce'de balıkçılık yapan Muhammet Özer, "Yaklaşık 1 aydır havalar soğuktu, yollar kapalıydı. O yüzden denize açılamıyorduk, balık tutmaya gidemiyorduk. Şu an ise beklediğimiz hava geldi. Denizde soğukluk var. Balıklar yağlı ve daha leziz. Fiyatlar da istediğimiz seviyeye yavaşça iniyor hemen" dedi.

Hamsinin en yağlı döneminde olduğunu vurgulayan Özer, "Şuanda en leziz balık hamsidir. Hamsi bildiğiniz üzere yaklaşık 1 ay önce Gürcistan tarafına kaçmıştı. şu anda soğuk dönemi olduğu için denizlerimizde hamsiler var. Ançuez bu dönemde yağlı ve daha leziz olur. Fiyat konusu ise gün geçtikçe düşmeye başlayacak. Hamsiden sonradan en çok seçim edilen balık çeşidi ise istavrit. Sırasıyla levrek, çipura ve çinekop geliyor" diye konuştu.



"Balığın kulağı kırmızı olmalı"
Vatandaşların balığın taze olup olmadığını anlayabileceğini vurgulayan Muhammet Özer, "Vatandaşlar taze balığı kulağından anlayabilir. Taze balığın kulağının kırmızı olması gerekiyor. Gözüne bakıldığında da bunu vatandaşlar algılayabilir. Bizim kendi tezgahımızda balıklarımız daima jurnal taze şekilde kazanç. Denizci olduğumuz için denizden balıkları alıp getiriyoruz" biçiminde konuştu.

Havalar soğuyunca balık tezgahları doldu taştı! Hamsinin fiyatı düştü, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum